Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tayland Dijital Varlıkların Ödeme Aracı Olarak Kullanılmasını Düzenlemeyi Planlıyor

Tayland’ın Merkez Bankası (BOT), Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ve Maliye Bakanlığı (MOF) ürün ve hizmetler için dijital varlıkların ödeme aracı olarak kullanımını birlikte düzenlemeyi planlıyor.

Tayland’ın üç finans otoritesi tarafından 25 Ocak tarihinde yayınlanan ortak basın bültenine göre dijital varlıkların faydalarını ve risklerini gözden geçiren düzenleyiciler, ülkede dijital varlıkların ödeme aracı olarak kullanımının düzenlenmesinin gerekli olduğunu açıkladı. Açıklamada düzenlemenin, ürün ve hizmetler için dijital varlık ödemelerinin ülkenin finansal istikrarı ve ekonomik sistemi üzerindeki olası etkilerini incelemek için yapılacağı belirtildi.

SEC Genel Sekreteri Bayan Ruenvadee Suwanmongkol;

Dijital varlık işletmelerinin düzenleyicisi olarak tüketici korumasının yanı sıra dijital varlık işletmelerinin gelişimini teşvik eden bir politikaya sahibiz. Ülke ekonomisini ve toplumunu geliştirmek için dijital varlıkların kullanılması konusuna önem veriyoruz.

dedi.

SEC, resmi web sitesi üzerinden dijital varlıkların ödeme hizmeti olarak kullanılmasını sınırlamak için düzenleyici yönergeler içeren belge için 8 Şubat tarihine kadar bir kamuoyu yoklaması başlattı. Belge, işletmelerin ödeme aracı olarak dijital varlıkların kullanımını kolaylaştırmasının ve reklam vermesinin yasaklanmasını teklif ediyor. Ayrıca borsaların ve aracı kurumların, işletmelerin QR kodlar ve e-cüzdanlar gibi kripto ödemeleri almasına yardımcı olan sistemler sunmasını yasaklamayı öneriyor.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!