Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

FTX.US 400 Milyon Dolar Yatırım Alarak 8 Milyar Dolarlık Değerlemeye Ulaştı

Dünyanın en büyük borsalarından biri olan FTX’in Amerika ayağı FTX.US, yaptığı ilk finansman turunda 400 milyon dolar gelir elde ederek 8 milyar dolarlık değerlemeye ulaştı.

2020’nin mayıs ayında ABD piyasasına giren kripto para borsası FTX.US’ın 26 Ocak 2022 tarihli açıklamasına göre, finansman turuna Paradigm, Multicoin Capital, SoftBank, Lightspeed Venture Partners ve Temasek dahil olmak üzere kripto ve diğer girişimlerden çeşitli yatırımcılar katıldı.

Eski Citadel Securities yöneticisi ve mevcut FTX.US Başkanı Brett Harrison yaptığı açıklamalarda, firmanın kurulduğu tarihten bu zamana kullanıcı sayısını 1 milyonun üzerine çıkardı ve 2021’de 67 milyar doları aşan hacimler görüldüğünü söyledi.

Çok kısa bir süre içinde, ABD’deki dördüncü veya beşinci en büyük borsa olduklarını ve sıfırdan çok iyi bir şekilde büyüdüklerini belirten Harrison:

Coinbase gibi rakiplerin hacmini geçmeyi ve 2022’nin sonuna kadar FTX.US’un pazar payını çift haneli bir yüzdeye çıkarmayı planlıyoruz.

dedi.

Açıklamada, borsanın müşteri sayılarını daha da artırmak için toplanan fon ile ürünlerine ve dijital pazarlamaya yatırım yaparak kendilerini geliştirmeyi planladığı belirtildi.

FTX.US’ın bağlı olduğu FTX, CoinMarketCap verilerine göre Binance ve Coinbase’in ardından 3. sırada yer alıyor. Ayrıca, Amerika Birleşik Devletlerindeki en büyük rakibi Coinbase borsası, verilere göre aylık bazda 100 milyar doların üstünde hacme sahiptir. 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!