Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

John McAfee: Monero’nun Gizlilik Özelliğini Normal Kullanıcılar da Kullanıyor!

Teknoloji konusunda ilk aklan gelen isimlerden birisi olan McAfee Labs kurucusu ve siber güvenlik uzmanı John McAfee, özellikle ABD hükümetinin peşine düştüğünü iddia etmesi ile zaman zaman gündeme gelmekte.

McAfee bunun yanı sıra Bitcoin ile diğer kripto para birimleri hakkında yaptığı yorumları yüzünden de bazen eleştiri, bazen ise övgü almakta ve bu seferki yorumu ile özellikle Monero yatırımcılarının takdirini kazandı. McAfee yakın zamanda yaptığı bir röportajında ilk olarak hükümeti eleştirdi ve ”onların” insanları Monero gibi kripto para birimi kullanmaktan alıkoymaya çalıştığını dile getirdi.

Ünlü teknoloji gurusuna göre Monero (XLM) kesinlikle hem en üst düzey gizlilik hem de anonimlik sağlıyor ve her ABD vatandaşı bunu kendi verilerini korumak için kullanmalı. ABD hükümetinin yanı sıra Hindistan hükümetini de eleştiren isim, Monero’nun sadece suçlular tarafından gizlilik özelliği için kullanılmadığını, aynı zamanda normal kullanıcıların da bunu verilerini meraklı gözlerden saklamak için kullanabileceğini ve aktif olarak binlerce insanın kullandığını belirtti.

Son olarak yine tehditkar açıklamalarda bulunan John, ne hükümetin ne de başka hiçbir kurumun kendisini veya başka kullanıcıları Monero gibi gizlilik odaklı kripto para birimlerini kullanmaktan alıkoyamayacağını ifade etti.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment