Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Piyasası Hisse Senetlerine Bağlı Kalmaya Devam Edecek: Citibank

Citibank, kripto para piyasasının hisse senetleriyle olan yüksek korelasyonunun devam edeceğini açıkladı.

Citibank’ın yayımladığı bir araştırma raporuna göre kripto para piyasasının hisse senetleriyle olan yüksek korelasyonu devam edecek ve bu durum, yaklaşan makroekonomik gelişmelerle daha da pekişecek. Ethereum ve Bitcoin blok zincirlerindeki ağ aktivitelerinin de düşüş gösterdiği veya duraksadığı belirtildi.

Citibank, kripto para piyasasının diğer risk varlıklarına kıyasla daha zayıf performans sergilediğini ve talepteki düşüşle birlikte bu durumun süreceğini öngörüyor. Bankanın raporunda, hem Bitcoin hem de Ethereum spot borsa yatırım fonlarından (ETF) çıkışlar yaşandığına dikkat çekildi.

Analist David Glass’ın liderliğinde hazırlanan raporda, “ETF’lerden net çıkışlar yaşandı, katman 1 blok zinciri aktiviteleri düşüş gösterdi veya duraksadı ve fonlama oranları düşük seviyelerde seyrediyor” ifadeleri yer aldı. Fonlama oranları, sürekli vadeli işlemler ile dijital varlıkların spot fiyatı arasındaki farkı ifade ediyor.

Citibank, kripto piyasasının önümüzdeki dönemde makroekonomik gelişmelere, özellikle de ABD Tarım Dışı İstihdam verisi gibi verilerin etkisine daha fazla bağlı kalacağını vurguladı.

Dijital varlıkların son dönemdeki zayıflığı, Bitcoin madencilerinin enerji tüketiminde azalmaya ve “zayıf üretim maliyeti modeli sonuçlarına” neden oldu.

Buna karşılık, stabilcoinlerin piyasa değerinin büyümeye devam ettiği ve piyasa zayıflığından etkilenmediği aktarıldı. Raporda ayrıca, Bitcoin’in madencilik zorluğunu ve sektördeki rekabeti ölçen hashrate’in, son dönemdeki en yüksek seviyelerine ulaştığı belirtildi.

Ethereum blok zincirindeki aktivitelerin düşüşe geçtiği ve Bitcoin ağındaki işlemlerin duraksadığı da raporda ifade edildi.

Diğer yandan, JPMorgan da benzer bir rapor yayımlayarak, kripto ekosisteminin yakın vadede büyük bir katalizörden yoksun olduğunu ve dijital varlıkların makroekonomik faktörlere karşı daha hassas olacağını söyledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!