Birleşmiş Milletler tarafından uygulanan son yaptırımlar turunda Kuzey Kore’nin harici gelir akışı hedef alındı.
Kuzey Kore‘den gelen tüm tekstil ürünlerinin yasaklanmasıyla ülke 1 Milyar Dolar‘a yakın kayıp yaşayabilir ve bazı kaynakların da ilettiğine göre Kuzey Koreliler önceki yaptırımlar sebebiyle şimdiden sıkışıklık yaşıyor.
Para akışını kısıtlayan yasaklamalarla birlikte ülke baskıya boyun eğmek yerine programlarını desteklemek için Bitcoin ve diğer kripto para birimlerine yöneldi.
Kim Jong Un rejiminin Güney Kore kripto para borsalarını hedef aldığı en az 3 doğrulanmış saldırı bilgisiyle kesinleşti.
Bir CNBC, Bloomberg ve Forbes yorumcusu olan Naeem Aslam:
“Devlet, Bitcoin de dahil olmak üzere kripto paraların güvenliğinin artırma konusundaki çabalarına seviye atlattı. Kuzey Kore, hareketli ticaret merkezi olan Güney Kore‘yi sürekli olarak hedef alan bir hacker ordusuna sahip. Bu strateji ülkenin son yaptırımlar da dahil birçok kısıtlamayı atlatmasına yarıyor.” yorumlarını yaptı.
Kuzey Kore’nin nükleer test programlarını yakın zamanda durdurmayı reddetmesiyle beraber ABD, daha sıkı ve zorlayıcı BM(Birleşmiş Milletler) yaptırımları için baskı kurmaya devam ediyor. Bu da Kim Jong Un’un çaresizleşmiş rejimini hackleme çabalarını yoğunlaştırmak zorunda bırakabilir.
Şimdilik Kuzey Kore‘nin Güney Kore dışındaki borsalara karşı düzenlediği bir saldırıya dair kanıt yok. Fakat nakit sıkıntısı çeken ülkenin yaşadığı zorlukları aşmak için daha uzak yerlere de göz dikmesi kimse için şaşırtıcı olmaz.
Eğer Kim Jong Un‘un gerçek amacı buysa kripto paraların değerinin dalgalanmalarına bakıldığında tehlikeli bir strateji yürüttüğü söylenebilir.