Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

McKinsey: Blockchain’in Pratikte Büyük Bir Başarısı Yok

Danışmanlık sektörünün önde gelen isimlerinden olan McKinsey & Company, Blockchain teknolojisinin pratik kullanım konusunda pek başarılı olmadığını düşünüyor.

1926 yılında bir danışmanlık şirketi olarak kurulan McKinsey & Company, geçtiğimiz yıl 10 milyar doların üstünde gelir elde etti. Şirketin ayrıca Dünya genelinde 27 binden fazla çalışanı bulunuyor.

McKinsey & Company, son zamanlarda popülerliğini iyice arttıran Blockchain teknolojisiyle ilgili bir araştırma yaptı. Bu araştırmaların sonucunda bir rapor hazırlayan şirket, Blockchain’in pratik bağlamda çok verimli olmadığı kanaatine vardı.

Şirketin üç farklı ortağı tarafından hazırlanan bu raporda Blockchain “kullanımının hala çok düşük seviyelerde” olduğu belirtiliyor ve şöyle ekleniyor:

“Bazı tahminlerin aksine Blockchain henüz hayatımıza bir değişiklik getirmiş değil. Bu alanda ne kadar para ve zaman harcandığını düşünürsek şu ana kadar pek büyük bir başarı elde edilemediğini söyleyebiliriz.”

Bu raporda ayrıca Blockchain teknolojisinin çok ağır şekilde geliştiği söyleniyor ve bunun aslında gayet doğal olduğu belirtiliyor. Yapılan araştırmalara göre kısmen yeni ortaya çıkmış olan Blockchain teknolojisi çok “dengesiz, masraflı ve karmaşık.”

McKinsey tarafından yapılan araştırmalara göre Blockchain teknolojisi özellikle “yeni uygulamalarda ve modernleştirme süreçlerinde” gibi konularda başarı gösterebilir.

Araştırmacılar, günümüzdeki pek çok şirketin Blockchain teknolojisini “ödeme” alanında kullanmaya çalıştığını belirtiyor. Araştırmacılara göre bu düşünce tam anlamıyla doğru olmayabilir ve Blockchain ödeme alanından ziyade daha farklı alanlarda başarılı olabilir.

McKinsey araştırmacıları ayrıca Dünya genelinde Blockchain ile ilgili araştırma yapan çok fazla şirketin olduğunu, Blockchain tabanlı platform sayısının git gide arttığını ancak bunların pek yeterli olmadığını düşünüyorlar.

Yayınlanan rapora göre Blockchain, aradan geçen yıllar içerisinde hala küresel piyasalara yayılamadı, standart ürünlerde kullanılmaya başlamadı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment