Pi Coin Projesi Başlamadan Bitti Mi? Pi Coin Alternatifi Bu Coin Yatırımcıların Radarında
Pi Network projesinin geleceği belirsizliğe bürünürken Pi Coin alternatifi coin yatırımcıların radarına girdi.
Mobil cihazlar üzerinden kripto para madenciliği yapma imkanı sunmayı amaçlayan Pi Coin projesinin geleceği belirsizliğini koruyor.
2018 yılında Stanford Üniversitesi’nden bir grup bilim insanı tarafından hayata geçirilen Pi Network, mobil cihazlar üzerinden kripto madenciliği yapmayı amaçlıyor. Projenin yol haritasına göre kullanıcılar, her gün belirli oranda Pi kripto para kazanabiliyor.
Pi Network giderek artan popülerliği ile 2021 yılında milyonlarca kişinin kayıt olduğu bir proje olsa da projenin ana ağının ne zaman devreye alınacağıyla ilgili belirsizlik halen devam ediyor. Yapılan açıklamalara göre beta ve test ağının iki yıl önce tamamlanmış olmasına rağmen ana ağın bir türlü yayına alınmaması, Pi coin topluluğu arasında öfkeye yol açıyor.
Proje ekibinin profesyonellikten uzak ve tatmin edici olmayan açıklamaları, mobil cihazlar ile kripto madenciliği yapmayı vadeden projenin kendi kaderine terk edilmesine yol açıyor. Pi Network’ün nihayete ermeyeceğine inanan yatırımcılar, madencilik çözümü sunan alternatif projelere ilgi gösteriyor.
Maliyetsiz ve zahmetsiz BTC madenciliği imkanı sunmayı amaçlayan Bitcoin Minetrix projesinin ön satış etkinliği, Pi coin alternatiflerine bakan yatırımcıların dikkatini çekiyor.
Bitcoin Minetrix İle Maliyetsiz ve Merkeziyetsiz BTC Madenciliği
Bitcoin Minetrix projesi, staking ile bulut madenciliği süreçlerini bir araya getirerek benzersiz bir Stake-to-Mine yani Stake Et ve Madencilik Yap mekanizması inşa ediyor.
Proje ekibi, Bitcoin Minetrix tokenlerin BTC madenciliği için kullanılmasını planlıyor. Akıllı sözleşmeler ile otomatize edilen sistem, güvenliğiyle bilinen Ethereum ağında inşa ediliyor.
Ön satış etkinliğinde indirimli fiyatlardan Bitcoin Minetrix token satın alma imkanı bulan yatırımcılar, bu tokenleri kilitlemeleri karşılığında zahmetsiz bir şekilde BTC madenciliği yapabiliyor.
Bitcoin Minetrix Platformu Nasıl Çalışıyor?
Türünün ilk örneği olan Stake-to-Mine sisteminde yatırımcılar, BTCMTX tokenlerini Bulut Madenciliği Kredileri karşılığında belirli bir süre kilitliyor. Madencilik kredileri, transfer edilemez ERC-20 tokenleri olarak karşımıza çıkıyor.
Platformdaki ikincil token olan madencilik kredileri, BTC madenciliği için kullanılıyor. Madencilik süresi boyunca kilitlenen tokenler yakılıyor ve sürecin sonunda BTC madenciliği tamamlanmış oluyor. Ortaya çıkan BTC’ler, yatırımcının cüzdanına aktarılıyor.
Mobil veya masaüstü kontrol paneli aracılığıyla BTC madenciliği yapabilmek için yatırımcıların, Bitcoin Minetrix token satın almış olması gerekiyor. Madencilik süreci, ancak bu tokenlerin stake edilmesi ile mümkün oluyor.
Bitcoin Minetrix Platformunun Avantajları Neler?
Bitcoin Minetrix projesinin odak noktasında, maliyetsiz, zahmetsiz ve merkeziyetsiz BTC madenciliği hedefi bulunuyor.
Normal şartlar altında BTC madenciliği yapabilmek için pahalı donanımlar, ciddi yazılım bilgisi, soğutma gibi enerji maliyetleri ve yoğun işlemci gücü gerekiyor. Diğer bir deyişle günümüzde hiçbir kullanıcı eskiden olduğu gibi dizüstü bilgisayarı ile BTC madenciliği yapamıyor. Bitcoin Minetrix projesi, bu sistemi kökten değiştirmeyi ve tüm zorlukları kolaylaştırmayı hedefliyor.
Bitcoin Minetrix platformu ikinci olarak maliyetsiz oluşu ile dikkat çekiyor. Yatırımcıların BTC madenciliği yapabilmesi için yalnızca Bitcoin Minetrix token satın almak için para harcaması gerekiyor. Madencilik sözleşmeleri için harcama yapılması veya yatırılan paraların ortadan kaybolması gibi durumlar söz konusu olmuyor.
Platform kullanıcılarının teknik bilgi sahibi olması da gerekmiyor. BTC madenciliği ile ilgili teknik bilgiye sahip olmadan da madencilik yapmak mümkün oluyor. Bu durum, BTC madenciliğini her kesimden kullanıcının hizmetine sunmak anlamına geliyor.
Bitcoin Minetrix Token İle İlgili Bilmeniz Gerekenler
Zahmetsiz BTC madenciliği çözümü Bitcoin Minetrix platformunun merkezinde, BTCMTX token yer alıyor. Bitcoin Minetrix tokenler, Ethereum ağı üzerinde inşa edilen bir ERC-20 tokeni olarak yatırımcıların beğenisine sunuluyor.
Bitcoin Minetrix tokenin toplamda 4 milyar adet token arzı bulunuyor. Bu token arzının yüzde 42,5’i Bitcoin madenciliği, yüzde 35’i pazarlama çalışmaları, yüzde 15’i BTCMTX topluluğu ve kalan yüzde 7,5’luk dilimi ise staking için tahsis ediliyor.
26 Eylül’de başlayan ön satış etkinliğinde toplamda 20 aşama buluyor. Her aşamada BTCMTX token fiyatı yüzde 5 oranında artırılıyor. Bu strateji, erken dönem yatırımcıların daha borsa listelemeleri gerçekleşmeden token fiyatı üzerinden kazanç elde etmesine olanak tanıyor.
Ön satışın ilk ve mevcut aşamasında yatırımcılar, 0,011 dolar fiyatla Bitcoin Minetrix token satın alma imkanı buluyor. İlk aşama tamamlandığında proje ekibi, 1 milyon 540 bin dolar toplamış olmayı planlıyor.
Ön satışın son aşamasına gelindiğinde ise token fiyatının 0,0129 dolara çıkmış olması hedefleniyor. Her aşama için 140 milyon adet BTCMTX token ayrılırken proje ekibi, ön satışın bitiminde 16 milyon 30 bin dolar fona ulaşmayı amaçlıyor.
Yol haritasına göre satılmamış BTCMTX tokenlerin, ön satış etkinliğinin son aşamasına dahil edileceği bilgisi dikkat çekiyor. Minimum katılım miktarının 10 dolar olduğu Bitcoin Minetrix ön satış etkinliğinde toplanan fonların daha şimdiden 850 bin doları aşmış olduğu görülüyor.
Maliyetsiz, teknik bilgiye gerek duymadan ve zahmetsiz bir şekilde BTC madenciliği yapmak isteyen yatırımcılar, ön satıştaki yerini alıyor.
Sorumluluk reddi:
Koin Bülteni, yukarıda bahsi geçen herhangi bir ürün ya da hizmetle ilgili hasar ya da kayıplardan sorumlu değildir. Koin Bülteni, bu sponsorlu yazıda adı geçen şirket ve şirketin sunduğu ürün veya hizmetlerle ilgili olarak okuyucuların kendi araştırmalarını yapmalarını önermektedir.