Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ripple CTO’su Açıkladı: Şirketin Önündeki Engeller Ne?

Ripple CTO’su David Schwartz, Twitter’da yaptığı bir paylaşımda Ripple’ın gelişmesinin önündeki engelleri açıkladı. Twitter akışında, bankaların XRP’yi köprü varlık olarak kullanmak istemeleri ve bu konuda karşılaşılan çeşitli engeller üzerine konuşuldu.

David Schwartz, bankaların Ripple (XRP) gibi kripto paraları köprü varlık olarak kullanmasının bazı problemlere yol açtığını ileri sürdü. Schwartz’a göre, köprü varlıkların müşteriler tarafından kullanılarak yeni ürün ortaya çıkarması yeni müşterilere gereksinim duyulmasına yol açıyor ve bu da şirketin daha yavaş gelişim göstermesine neden oluyor.

Konuşma nasıl başladı?

Bir Twitter kullanıcısı, David Schwartz’ın ve John McAfee’nin tweetlerinin bulunduğu bir görsel paylaştı. Görselde, Ripple CTO’sunun 2018 tarihli bir yorumuna yer verildi. Yorumda Schwartz’ın “Bize bir fayda sağlaması için artık çok geç. XRP stratejimiz o kadar uzun süre bekleyemez.” dediği görülüyor. David Schwartz da 2018 tarihli tweetinin paylaşıldığı bu gönderiye 28 Ekim tarihinde cevap verdi. Cevabında, o tweeti sadece bankaların kendi inisiyatiflerini kullanarak dijital varlıkları benimsemelerini bekleyeceklerini ifade ettiğini söyledi.

Twitter kullanıcısı, Ripple CTO’sunun verdiği cevaba şaşırarak teşekkür etti ve bir bankanın XRP gibi bir köprü varlığı kullanmak istemesinin haklı sebepleri olabileceğini, fakat kasıtlı olarak bu uygulamadan neden geri çekildikleri konusunda bir fikrinin olup olmadığını sordu. David Schwartz, fazla bekletmeden cevabını verdi.

David Schwartz’a göre şirketin önündeki engeller

Schwartz, bankaların XRP’yi daha fazla benimsemesinin önündeki engelleri şu şekilde açıkladı:

“Bence bazı engeller var. Düzenleyici konusundaki belirsizlik, last mile sorunları, mevcut ortaklardan gelebilecek misilleme korkusu vb. Bir başka önemli husus da, en iyi müşterilerin yeni ürünler oluşturmak için köprü varlıkları kullanacak olmalarıdır.

Bu müşteriler projelerin tamamlanmasını görmek için büyük ölçüde motive oluyorlar ve projelerin sağlayacağı faydaları bütün müşterilere sunmak istiyorlar. Ancak bu durumda oluşturulan ürünler %100 kullanıma hazır olsalar bile, ürün yeni olduğu için 0 müşterileri olmuş olacak. Yani problem, ivme kazanmanın yavaş olması.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!