Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ripple’dan İki Yeni Rekor

Ripple’ın geliştirdiği On-Demand Liquidity (ODL) adlı ürün hızla büyümeye devam ediyor. Bundan birkaç ay öncesine kadar kısıtlı bir kullanımı olan bu ürün birkaç saat önce 2 yeni rekor kırdı.

Avustralya ve Meksika

Liquidity Index Bot tarafından aktarılan bilgilere göre Ripple’ın Avustralya ve Meksika’da kurduğu koridorlarda iki yeni rekor kırıldı. Bu iki koridorun da hacmi hiç olmadığı kadar yüksek bir seviyeye çıktı.

Ripple’ın Meksika’da BitGo ile kurduğu ödeme koridorunun rekoru 22.46 milyon XRP seviyesindeydi. Ancak birkaç saat önce yapılan büyük çaplı işlemlerle birlikte 23 milyon XRP barajı aşılmış oldu.

Buna benzer bir tabloyu Ripple’ın Avustralya koridorunda da görebiliyoruz. Meksika’dakine kıyasla daha dar olan bu koridor, 8 milyon XRP barajını aşarak bir önceki 7.7 milyon XRP rekorunu kırmış oldu.

Ripple’ın bu rekorları kırmasının sebebi geçtiğimiz son 24 saat içerisinde yapılan büyük çaplı işlemler olabilir. Bu işlemler anonim oldukları için tam olarak kimin tarafından yapıldıklarını bilemiyoruz. Fakat U.Today tarafından aktarılan bilgilere göre bu işlemlerin Coinbase, BitGo gibi isimlerle bağlantılı olduğu düşünülüyor.

ODL’in Faydaları

Ripple bu ODL adlı ürünüyle birlikte finans dünyasına büyük ses getirdi. Çünkü bu ürün farklı para birimleriyle işlem yapmayı kayda değer ölçüde kolaylaştırıyor.

Ripple’ın açıklamalarına göre normal şartlar altında farklı para birimleriyle işlem yapmak hem maliyetli hem de zorlu bir süreç:

”Özellikle gelişmekte olan ülkelerdeki şirketlerin uluslararası bir ödeme işlemi yapabilmeleri için önceden bir hesap açmaları ve bu hesapta karşı tarafın para birimini tutmaları gerekiyor. Bu şirketlerin kaynaklarını kıstılayan maliyetli bir süreç. Ama likidite sağlamak için XRP’yi kullanan şirketler sermayelerini diledikleri gibi kullanabiliyorlar.”

On-Demand Liquidity adlı ürün bu bağlamda KOBİ’lere ve start-uplara (tabii büyük şirketlere de) gözardı edilemeyecek bir alternatif sunuyor. Şirketler ODL sayesinde likidite sağlayabilmek için döviz tutmak zorunda kalmıyor, bunun yerine XRP’yi kullanabiliyorlar. Bu sayede kendi şirket kaynaklarının bir kısmını döviz hesabına adamak zorunda kalmıyorlar.

Ripple’ın iddialarına göre ODL’i kullanan şirketler normalden daha hızlı da işlem yapabiliyorlar:

“RippleNet kullanıcıları XRP’yi kullanarak iki farklı para birimi arasında 3 saniye içerisinde köprü kurabilirler.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment