Site icon Koin Bülteni

Rusya İlk Kripto Para Kredisini Verdi

rusya-kripto-para

Rus ticari bankası Expobank, ülkenin ilk kripto para destekli kişisel kredisini çıkarttı. Şu ana dek Rusya merkezli başka hiçbir banka kripto para destekli kredi vermemişti. Expobank’in verdiği kredi miktarı açıklanmasa da kredinin Waves üzerinden verildiği biliniyor.  

İş ve finans konularında öncü Rus gazetesi Kommersant, çarşamba günü yayınladığı bir haberde Rusya’da bir ilke imza atıldığını ve Expobank’in kripto para kredisi verdiğini duyurdu. Expobank’in iş insanı Mikhail Upensky’ye verdiği kredide teminat olarak Waves kullanıldı. Waves’in kurucusu Sasha Ivanov da bu bilgiyi, sosyal medya hesabından yaptığı retweetlerle doğruladı.

Kredinin değeri belirtilmemekle birlikte Expobank hukuk departmanının başındaki Tanzila Yandieva, Kommersant’a yaptığı açıklamada; bu hamlenin hem hukuki anlamda hem de bankacılık sektöründe emsal teşkil ettiğini söyledi.

Kripto Paralar “Diğer Varlıklar” Sınıfında

Banka, yapacağı emsal hamle öncesi hukuk danışmanları ve dijital para uzmanlarına danıştı. Bu görüşmeler sonucunda, kredi olarak verilen Waves’in “ödeme koini” kategorisine değil “diğer varlıklar” sınıfına tabi olmasına karar verildi. Waves’in ödeme koini şeklinde sınıflandırılmamasının sebeplerinin başında, gelecek sene kripto paraların ödeme yöntemi olarak kullanılmasının, Rusya sınırları içinde yasaklanacak olması geliyor.

Geçen ay Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, kripto paraların ödeme aracı olarak kullanılmasının yasaklanmasına yönelik bir yasa tasarısı imzaladı. Tasarının 2021 yılının başında yürürlüğe girmesi planlanıyor.

Waves (WAVES) Nedir?

En değerli kripto paralar listesinde ilk 50’de kendine yer bulan Waves, piyasadaki diğer koinlere oranla eski sayılabilecek bir dijital varlık. Piyasaya 2016 yılında giriş yapan Waves, son 1 hafta içerisinde değerini %110’dan fazla arttırarak şu an 4 dolar bandından işlem görüyor. Waves’in ticaret hacmi yaklaşık 226 milyon dolar ve piyasa değeri ise 403 milyon doların üzerinde.

Waves amacını Bitcoin’in yerini almak değil, Bitcoin’in de içinde bulunduğu kripto paralar ve altın, dolar gibi diğer geleneksel varlıkların, merkeziyetsiz bir anlayışla aktarımını kolaylaştırmak olarak açıklıyor. Waves’in kurucuları koini, değerli varlıkların ticaretini ve depolanmasını, kolay ve güvenilir şekilde yapmayı hedefleyen bir platform olarak tanımlıyorlar.

Exit mobile version