Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SEC Eski Başkanı, Kripto Para Yatırımcısına Danışmanlık Yapacak

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun eski başkanı Jay Clayton, kripto para yatırımcısı Electric Capital’a danışmanlık yapacak.

Electric Capital tarafından yapılan açıklamaya göre şirketin danışman kuruluna Jay Clayton’a ek olarak Federal Rezerv Yönetim Kurulu’nun eski üyelerinden Kevin Walsh ve Meta Platforms’un başkan yardımcısı Pratiti Raychoudhury katıldı.

Clayton, ABD’deki finans piyasalarını denetleyen SEC’nin başkanlığına Donald Trump tarafından aday gönderilmiş, bu görevi 2017’den 2020’ye kadar üç yıl boyunca üstlenmişti.

Clayton, kripto para dünyasına ilk adımın Electric Capital ile atmıyor. SEC’nin eski başkanı halihazırda kripto paralar için saklama hizmeti sunan Fireblocks’a ve yatırım yöneticisi One River Asset Management’a da danışmanlık yapıyor.

Electric Capital, blockchain ve kripto para girişimlerine yatırım yapmak için bu yılın başında toplamda 1 milyar dolar değerinde iki yeni fon kurdu. Bu fonlar özellikle merkeziyetsiz finans (DeFi), non-fungible token (NFT), DAO alanlarına odaklanıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!