Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum Yatırımcıları Merge’e Hazırlanıyor: Minimum 32 Ethereum’a Sahip Hesaplar 18 Ayın En Yükseğinde

On chain veri araştırmacısı Glassnode’un sağladığı verilere göre, minimum 32 Ethereum’a sahip cüzdan sayısı 119,292’ye çıkarak son 18 ayın zirvesinde ulaştı.

Merge güncellemesinden sonra validatör olarak kazanç elde etmek isteyen yatırımcılar Ethereum alımlarını hızlandırınca Glassnode’da yayınlanan minimum 32 Ethereum’a sahip cüzdan sayısını gösteren metrik 24 Ağustos tarihi itibariyle 119,292’ye çıkarak 18 ayın en yüksek seviyesine erişmiş oldu.

Ethereum madenciliği devre dışı bırakan Merge güncellemesi ile birlikte iş kanıtından (PoW) hisse kanıtına (PoS) geçmeye hazırlanırken birçok yatırımcı 32 Ethereum sınırını aşarak yeni sistemde validatör olarak kazanç elde etmek isteyince cüzdan sayısı hızla yükseldi.

Grayscale’in 18 Ağustos tarihli raporunda yer alan bilgilere göre Merge güncellemesi sonrasında günlük Ethereum ödüllerinin günlük ortalama 14.300 ETH’den 930’a düşeceği ve günlük nerdeyse %95’lik bu ödül düşüşünün Ethereum’da bir arz şoku yaratmasının mümkün olduğunu düşünülüyor.

Uzmanlar, an itibariyle validatör olmak için gerekli sermayenin 53 bin dolara denk geldiğini ve günlük ödüllerin %95 düşmesinden sonra bir daha uzun bir süre giriş maliyetinin bu kadar düşük seviyelere inmeyebileceğinin göz önünde bulundurulması gerektiğini ifade ediyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!