Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

STO’lar, Kore Kripto Para Endüstrisi İçin Çok Büyük Öneme Sahip!

Güney Kore menşeli bir araştırmaya göre, 2017 yılı ve 2018 yılının başları ilk dijital para arzlarının (ICO) yılı olarak görülüyorsa, o halde kesinlikle 2019 yılı menkul kıymet tokeni arzlarının (STO) yılı olarak görülecek.

İlk dijital para arzları, son 1 – 2 senedir yeni bir startup için para toplamak adına mükemmel bir araç olarak kullanıldılar. Özellikle Ethereum tabanlı ERC-20 tokenleri, piyasadaki birçok kripto para biriminin ilk piyasaya çıkmak için kullandığı basamak oldu ve bu hale devam ediyor. Ancak bu kolay yöntem sahtekarlar ve dolandırıcılar tarafından da fark edilince, birçok yatırımcı elinde avucunda ne varsa kaybetti ve piyasaya sürülen projelerin çok az bir yüzdelik dilimi gerçek anlamda başarılı oldu.

Başarılı olanlar ise 2018 yılında yaşanan ayı piyasası ile ilk piyasaya çıktıklarından daha düşük bir fiyata gerilediler ve yatırımcılar yine zarar etti. Son dönemlerde yavaş yavaş popüler bir hal almaya başlayan STO’lar ise, ICO tokenlerinin aksine gerçek anlamda bir fiziksel varlık ile desteklenmekteler. Hisse senetleri, bonolar, türev ürünleri gibi geleneksel finans ürünleri ile benzer özelliklere sahip olan STO’lar, Güney Kore’nin önde gelen blockchain araştırma merkezlerinden Business Korea’ya göre kripto para endüstrisinin beklediği ”büyük” olay olarak öne çıkmakta.

Araştırma özellikle bu yöntemin taşınmaz mülk ve sanat eseri gibi nakde çevirmekte zorlanılan varlıklar için aranılan kan olduğunu ve 2030 yılına kadar bu piyasasının 2 trilyon dolara çıkacağını vurgulamakta. Güney Kore içerisindeki regülasyonlar nedeniyle gelişmelerin yavaş seyredebileceği uyarısı yapılan araştırmada, bu yöntemin sadece kendi ülkelerinde değil, dünya çapında çok büyük bir geleceğe sahip olduğu vurgulanmakta.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment