Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ünlü Milyarder Hacklendi: Hangi Coinler Çalındı? Binance CEO’sundan Tavsiye!

Ünlü milyarder yatırımcı Mark Cuban, metamask cüzdanının hacklendiğini ve 900 bin dolar değerinde kripto para kaybettiğini doğrularken Binance CEO’su Changpeng Zhao’dan (CZ) konuyla ilgili paylaşım geldi.

Blockchain araştırmacısı Wazz 16 Eylül tarihinde yayınladığı gönderide, Mark Cuban‘ın kripto para cüzdanına bir saldırı gerçekleştirildiğini aktardı. Veriler Cuban’ın saldırı sonucunda 900 bin dolar değerinde varlık kaybettiğini ortaya koydu.

On-chain analitik platformu Arkham Intelligence verilerine göre Mark Cuban, 160 gündür hareketsiz olduğu tespit edilen metamask cüzdanında bulunan 179,34 USD Coin (USDC), 4,86 Tether (USDT), 7,02 bin Rarible (RARI), 12,36 bin Polygon (MATIC), 338,2 Staked Ethereum (stETH), 5,29 Ethereum (ETH), 8,2 Wrapped Ethereum (WETH), 697 bin SuperRare (RARE), 16 bin BitDAO (BIT), 5,92 Governance OHM (GOHM) ve 10 bin Audius’u (AUDIO) kaybetti. Mark Cuban buna karşılık 3 milyon USDC’yi kurtararak ABD’nin en büyük kripto para borsası Coinbase’e transfer etti.

Mark Cuban doğruladı: Beni izliyorlardı!

Mark Cuban konu ile ilgili basına verdiği demeçte, saldırıyı doğruladı. Uzun zamandır kripto para cüzdanına girmediğini ve hesabını temizlemek için girdikten kısa bir süre sonra saldırıya maruz kaldığını söyledi.

Birkaç ayın ardından ilk defa MetaMask’a girdim. Muhtemelen beni izliyorlardı.

Mark Cuban ayrıca saldırıya içerisinde zararlı yazılım bulunduran bir MetaMask sürümü indirerek maruz kalmış olabileceğini dile getirdi. Kalan varlıkları Coinbase’e aktardığı da Mark Cuban’ın doğruladığı bilgiler arasında yer aldı.

Binance CEO’su CZ’den yatırımcılar tavsiye

Öte yandan Binance CEO’su Changpeng Zhao (CZ) resmi sosyal medya hesabı üzerinden yayınladığı gönderide, Mark Cuban’ın uğradığı saldırı üzerine 2020 yılında güvenlik hakkında yazdığı bir makaleyi yeniden paylaştı ve yazının yazılım indirmeleri kısmına dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.

CZ’nin ilgili makalede yeniden dikkat çektiği nokta, kullanıcıların kripto varlıklarını bir bilgisayarda saklamayı tercih etmeleri durumunda bu bilgisayarı internete bağlamamaları oldu. CZ’nin tavsiyeleri arasında ek olarak bu bilgisayara bir yazılım yükleneceği zaman USB bellek veya CD gibi çevrim dışı yolların izlenmesi, ilgili bellek araçlarının en az 3 farklı anti virüs uygulaması ile denetlenmesi ve yüklemelerden önce 72 saat beklenmesi yer alıyor. CEO ayrıca her zaman açık kaynak kodlu yazılımların tercih edilmesi gerektiğinin altını çiziyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!