Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Huobi FUD Token’ı Listeledi: Justin Sun İdeal Fiyat 5 Dolar Dedi, 200 Dolara Ulaştı!

TRON (TRX) kurucusu Justin Sun, “FTX Kullanıcılarının Borçları” anlamına gelen FUD token’ın Huobi’de listelenmesi üzerine büyük eleştirilere maruz kaldı.

İflas etmiş kripto şirketlerinden alacağı olan kullanıcılara yardımcı olmayı amaçlayan merkeziyetsiz kuruluş DebtDAO Twitter hesabından 4 Şubat günü yaptığı paylaşımda, FTX’s Users’ Debt (FUD) isimli token’ın piyasaya sürüleceğini açıklamıştı. Yapılan bu açıklamanın ardından Justin Sun, söz konusu token’ı destekleyeceğini belirtmişti ve FUD Token 5 Şubat günü Huobi’de listelendi.

FUD’a itirazlar geldi

Token’ın adı konusundaki seçim kripto para topluluğunun tepkisini çekti. Hem DebtDAO hem de Sun’ın konu hakkındaki paylaşımına yorum yapan kullanıcılar, FUD isminin aynı zamanda piyasadaki “korku, belirsizlik ve şüpheyi (fear, uncertainty, doubt)” belirttiğini hatırlattı.

Birkaç avukat tarafından gelen yorumlar ise daha sert oldu. Bu projenin menkul kıymet yasalarını ihlal edeceğini ifade eden avukatlar, token’ın tüm alacakların eşit olarak dağıtılamayacağını savunarak projeyi “berbat” olarak nitelendirdi.

1 Dolar Denildi 200 Dolara Ulaştı

Justin Sun Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda FUD’un 1 dolar olarak piyasaya sürüleceğini ve olması gereken değerin 1 ila 5 dolar olduğunu belirtti. Ancak huobi listelenmesinin ardından dakikalar içinde 200 dolar seviyesine ulaştı. Ardından kayda değer bir geri çekilme yaşayan token, haberin kaleme alındığı esnada 58 dolardan işlem görüyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Sun, FUD’un FTX borç varlığını en iyi şekilde temsil ettiğini ve kripto dünyasındaki herkese fayda sağlayacağını söyledi:

FUD Token’ın Huobi gibi saygın borsalarda listelenmesi, kripto endüstrisinin olumlu yönde ilerlediğinin açık bir göstergesidir. FUD token’a olan talep, piyasada bir güven işareti ve kriptoya karşı olumlu bir tutum için bir destek oyu.

FUD Token’da Airdrop

DebtDAO’nun açıklamasına göre ilk arzı 1 dolarlık fiyattan 20 milyon adet olarak piyasaya sürülen FUD, FTX’in kullanıcılara olan tüm borcunun %2‘sini temsil ediyor.

DebtDAO tarafından yapılan açıklamada, FTX’in gerçek borcu teyit edildiğinde daha fazla token üretileceği ve ek tokenların FUD sahiplerine airdrop yoluyla dağıtılacağı ifade edildi. Ayrıca FUD, FTX alacaklılarına yeni bir likidite seviyesi sağlayarak bu kullanıcıların FTX borçlarını açık piyasada alıp satmalarına olanak tanıyacak.

DebtDAO’nun kurallarına göre ikincil halka arzdan önce bir FUD coini olan kullanıcılar, airdrop’tan 2 FUD daha alacak. Airdrop’tan sonra DebtDAO, FUD sahibi kullanıcılar için 1:1 borç geri alımı yapacak.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!