Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Google’dan 300 Milyon Dolarlık Yapay Zeka Yatırımı: Bu Altcoinlere Dikkat!

Google Cloud’un yakın iflas eden kripto para borsası FTX’in yakın geçmişte 500 milyon doların üzerinde yatırım yaptığı yapay zeka girişim şirketine 300 milyon dolar yatırım yaptığı bildirildi.

Financial Times’ın (FT) yakın tarihli bir haberinde yapay zeka şirketi Anthropic’in Google Cloud tarafından 300 milyon dolar yatırım aldığına yer vermesinin ardından şirket resmi web sitesi üzerinden yaptığı açıklamada ortaklığı doğruladı ancak miktar hakkında herhangi bir bilgiye yer vermedi. Şirket açıklamada, ortaklık kapsamının yapay zeka bilgi sistemleri tasarlamak üzerine olduğu dile getirirken Google Cloud’un son teknoloji GPU ve TPU’larını yapay zeka sistemlerini test etmek, ölçeklendirmek ve eğitmek için kullanacağını bildirdi.

Anthropic CEO’su Dario Amodei konu hakkında şu ifadelerde bulundu:

Yapay zeka sistemlerimizi daha geniş insan gruplarına dağıtacağımız bir sonraki aşamaya geçişi desteklemek adına Google Cloud ile ortaklık kuruyoruz. Bu ortaklık bize ihtiyacımız olan teknolojik altyapıyı sunuyor. Güvenilir, yorumlanabilir ve yönlendirilebilir yapay zeka sistemleri oluşturmak için Google Cloud’un altyapısı kullanmaya can atıyoruz. Bu ortaklık sonucunda daha sağlam temelli bir yapay zeka platformu oluşturacağız.

Şirketin mevcutta Claude adlı bir yapay zeka asistanının geliştirilmesi üzerine çalıştığı, güvenilmesi ve anlaşılması daha kolay yapay zeka teknolojileri oluşturmak için de yapısal yapay zeka gibi güvenlik teknikleri oluşturduğu da açıklamada yer aldı.

Söz konusu yapay zeka şirketi Anthropic, FTX iflası öncesi kurucusu Sam Bankman-Fried (SBF) tarafından 500 milyon dolardan fazla yatırım almıştı. SBF bu yatırımı ile şirketin en büyük yatırımcılarından biri olmuştu. Verilen bilgilere göre FTX’in iflas komisyonu Anthropic’i alacaklılara geri ödemelerde yardımcı olabilecek varlıklar arasında listeledi.

Yapay Zeka Tokenları Yükselişte

Microsoft’un kurucusu milyarder Bill Gates’in geçtiğimiz günlerde yapay zeka ile ilgili yaptığı açıklamalar gündem olmuştu ve o tarihte daha önce yatırım yaptığı şirket OpenAI’a 2 milyar dolar daha yatırım yapmıştı. Açıklamalarla birlikte yapay zeka tokenları ciddi yükseliş performansı göstermişti.

Şimdi de Google Cloud’un yapay zeka girişimine yatırım yapması benzer bir etki gösterdi ve yapay zeka tokenları piyasadan ayrışarak yükseliş yaşadı.

CoinMarketCap verilerine göre yapay zeka, makine öğrenimi ve büyük veri alanlarıyla bağlantılı çalışmalar yapan kripto para projelerinden son 7 günlük periyotta %49 yükseliş performansı gösteren The Graph (GRT) 0,133 dolardan işlem görürken SingularityNET (AGIX) %153 yükselişle 0,435 dolardan, Fetch.ai (FET) %63 yükselişle 0,436 dolardan, Ocean Protocol (OCEAN) %19 yükselişle 0,439 dolardan, iExec RLC (RLC) %19 yükselişle 0,441 dolardan ve Numeraire (NMR) %42 yükselişle 23,12 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!