Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bill Gates Konuştu, Bu AI Tokenları Yükselişe Geçti: Hangileri Takip Edebilir

Microsoft’un kurucusu milyarder Bill Gates’in açıklamalarından sonra, piyasadaki yapay zeka tokenlarında sert bir yükseliş yaşandı.

Bill Gates, kısa süre önce Reddit’te düzenlediği AMA etkinliğinde, yapay zeka teknolojisinin önemini vurguladı. Kendisine, “geleceğin teknolojisi ne olacak?” diyen bir kullanıcıya yanıt veren Gates, şunu söyledi:

Yapay zeka en büyük olanı. Web3’ün o kadar büyük olduğunu ya da metaverse olayının tek başına devrim niteliğinde olduğunu düşünmüyorum ama yapay zeka oldukça devrim niteliğinde.

Bill Gates’in bu açıklamalarına bir de Microsoft’un yapay zekaya yaptığı yatırımlar eşlik ediyor. Şirket, 2019 yılında o dönemde küçük bir şirket olan, San Francisco merkezli OpenAI şirketine 1 milyar dolar yatırım yapmıştı.

Microsoft, ChatGPT’yi geliştiren bu şirkete aradan geçen zaman içerisinde 2 milyar dolar daha yatırım yaptı.

Bu hafta basında çıkan bazı iddialara göre şirket, halihazırda yaptığı 3 milyar dolarlık yatırımı daha da büyütmeyi ve OpenAI için 10 milyar dolar daha yatırım yapmayı planlıyor.

Microsoft ile OpenAI arasındaki anlaşmanın henüz netleşmediği, bu sayının da değişebileceği düşünülüyor. Yine de, Microsoft’un yapay zeka teknolojisinin peşinden koşmaya kararlı olduğu ortada.

ChatGPT’yle birlikte son haftalarda teknoloji sektöründe esmeye başlayan yapay zeka rüzgarı, bu hafta kripto para piyasasında da hissediliyor.

CoinMarketCap verilerine göre yapay zeka, makine öğrenimi ve büyük veri alanlarıyla bağlantılı çalışmalar yapan kripto para projeleri, son 24 saat içerisinde %70’i aşan oranlarda değer artışı yaşadı.

Bu verilere göre SingularityNET (AGIX) %80,18, Fetch.ai (FET) %22,59, Cortex (CTXC) ise %22,10 oranında değer kazandı. Bu tokenlar, yapay zeka kategorisinde piyasa değeri bakımından ilk 10 içerisinde yer alıyor.

Bunların hafta boyu yaşadığı yükseliş ise daha da büyük. AGIX fiyatı bir haftada 0,05 dolardan 0,16 dolara kadar çıkıp yaklaşık üç kat arttı.

Benzer şekilde, Fetch.ai’nin FET tokenında da 7 günlük süreç içerisinde %96,19 oranında yükseliş yaşandı.

İlk 10 içerisinde yer almayan ama 10 milyon dolardan fazla piyasa değeri olan diğer bazı yapay zeka tokenlarında da kayda değer büyümeler söz konusu.  CoinMarketCap verilerine göre Artificial Liquid Intelligence (ALI), yedi günde %144,52 değer kazandı.

Vectorspace AI (VXV) ise yine yedi günde %120,16 değer kazanarak ona eşlik etti.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!