Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ofisine Baskın Düzenlenen Kripto Platformundan 160 Milyonluk Bitcoin Çıkışı

Kripto kredi platformu Nexo, Bulgaristan ofisine yapılan baskın sonrasında platformdan yüklü miktarda Bitcoin (BTC) çıkışı gördü.

Dün Bulgaristan’daki ofisine baskın düzenlenen Nexo’nun hesaplarından 158 milyon dolar değerinde Bitcoin çıkışı yaşandı. Nexo’nun denetçisi Armanino tarafından web sitesinde paylaşılan gerçek zamanlı verilere göre müşteri yükümlülüğünde olan 8.324 BTC çekildiği fark edildi.

Nexo kurucu ortağı Antoni Trenchev, söz konusu para çekim işleminin firmanın yönetimi altındaki toplam varlıkların sadece %2’sine tekabül ettiğini söyledi ve çekim işlemlerini FTX ile kıyasladı:

Nexo tüm sistemlerin çalışır durumda olduğunu ve her şeyin her zaman olduğu gibi gerçek zamanlı olarak işlendiğini teyit edebilir. Faaliyetlerimiz, Celcius ve FTX sonrasına yaşananlara kıyasla çok daha az.

Öte yandan Nexo tarafından yapılan açıklamada, Bulgaristan’da yaşanan baskın olaylarının ardından şirketin Bulgar hükümetine dava açmayı planladığına yer verildi. Dava planına gerekçe olarak polis tarafından yapılan bu baskının ardından ortaya çıkan maddi zararlar gösterildi. Ayrıca Nexo yetkilileri, söz konusu baskını hukuka aykırı olarak nitelendirdi ve “bu utanç verici eylemi gerçekleştirenlerin tam bir beceriksizlik” olduğunu ifade etti.

Nexo tarafından Bulgaristan’a açılan davaları kazanacağız ve günün sonunda bize yüz milyonlarca dolarlık tazminat ödemek zorunda kalacaklar.

Dün, Nexo’nun Bulgaristan’da bulunan ofisine kara para aklama ve vergi ihlalleri şüphesiyle yerel polis tarafından 300 kişilik bir ekip ile baskın düzenlenmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!