Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Platformunun Ofisine Yetkililer Tarafından 300 Kişilik Büyük Baskın

Kripto kredi platformu Nexo’nun Bulgaristan’daki ofisine kara para aklama ve vergi ihlalleri şüphesiyle yerel polis tarafından bakın düzenlendi.

Bulgaristan savcılığı tarafından yapılan bir açıklamaya göre yetkililer, Nexo’nun “suç faaliyetlerini etkisiz hale getirmek” için bir soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında Nexo’ya ait Bulgraistan ofisine baskın düzenlendi. Operasyona 300’den fazla polis memuru, savcı ve ulusal güvenlik ajanının katıldığı beyan edildi.

Başsavcılık Sözcüsü Siika Mileva, platformda son beş yıl içerisinde 94 milyar dolarlık bir cironun döndüğünü belirtti ve bir Nexo kullanıcısının resmi olarak terörist finansörü ilan edildiğine dair ellerinde kanıt olduğunu ifade etti:

Platformun kripto para transferi yapan bir müşterisi resmi olarak terörist faaliyet organizatörü ilan edildi. Kimin bu suçlarla itham edileceği henüz belirlenmedi. Şu anda 15’ten fazla adres aranıyor ve yeni şüpheli şahıslar tespit ediliyor

Nexo ekibi tarafından yapılan açıklamada, ilgili makamlar ve düzenleyicilerle iş birliği içerisinde oldukları ve ilk günden bu yana en yüksek düzenleyici standartlara uyulmasını sağlamak için özenle çalıştıkları ifade edildi. Kripto üzerindeki düzenleyici baskının artmasıyla birlikte bazı resmi kurumların önce “dövüp” ardından soruşturmaya başlama gibi bir tavır takındıkları belirtilen açıklamada, “Yozlamış ülkeler haraca boğulmuş durumda ama bu da geçecek” ifadelerine yer verildi.

Londra merkezli Nexo’nun kurucu ortağı Antoni Trenchev yaptığı açıklamada iddiaların saçmalık olduğunu dile getirdi:

Nexo’nun AB’deki en yozlaşmış ülke olan Bulgaristan’daki ofislerinden birinde yetkililer var. Bu soruşturma genel müşteri kitlesine yönelik değil ancak polis, bordro ve müşteri desteği gibi operasyonel işlevlere sahip bir araştırma yürütüyor. Yine de iddialar saçma, KYC/AML konusunda en katı kuruluşlardan biri biziz.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!