Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bill Gates Kripto Hakkında Konuştu: “Gelecek Web3 ve metaverse değil, yapay zeka”

Microsoft’un kurucu ortağı milyarder Bill Gates, Web3 ve metaverse teknolojilerinin geleceği değiştirecek devrim niteliğinde ürünler olmadığını düşünüyor.

Bill Gates, yakın tarihte katıldığı bir Reddit oturumunda kullanıcılardan kendisine herhangi bir soru sormasını istedi. Bir kullanıcıdan gelen “geleceğin teknolojisi ne olacak?” temalı soruya “metaverse ve web3 olmayacak” şeklinde yanıt veren Gates, söz konusu teknoloji ile ilgilenen ve yatırım yapan kullanıcıları hüsrana uğrattı.

DWright_5 isimli Reddit kullanıcısının sorusuna detaylı olarak yer vermek gerekirse şu ifadeleri içeriyordu:

Merhaba Bill. Yıllar önce sanırım 2000 yılı civarında televizyonda “insanlar internetin 5 yıl içinde nasıl olacağını çok abartıyor ve 10 yıl içinde nasıl olacağını çok küçümsüyorlar” gibi bir şey söylediğini duymuştum.

Şu anda benzer bir aşamada olan devasa bir teknoloji değişimi var mı? Herhangi bir teknoloji değişimi – internet olması şart değil.

Verdiği yanıtta özellikle yapay zekanın gelecekteki gelişimini ve önemini vurgulayan Gates, Web3‘ün sanıldığı kadar büyük bir yenilik olmadığını ve metaverse teknolojisinin de tek başına bir devrim niteliği taşımadığını belirtti.

Yapay zeka en büyük olanı. Web3’ün o kadar büyük olduğunu ya da metaverse olayının tek başına devrim niteliğinde olduğunu düşünmüyorum ama yapay zeka oldukça devrim niteliğinde.

Her ne kadar Gates’in bu açıklaması söz konusu teknolojilerin hayranlarını üzmüş olsa da aslında ünlü milyarder daha öncesinde de benzer söylemlerde bulunmuştu. Birçok kez Bitcoin yatırımı yapmadığını vurgulayan ve yatırımcıları bu konuda uyaran teknoloji patronu, hatırlanacağı üzere geçtiğimiz haziran ayında NFT’ler için “Büyük aptal teorisi” eleştirisini getirmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!