Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Karşıtlığıyla Bilinen Bill Gates’den NFT Yatırımcılarına Eleştiri: Büyük Aptal Teorisi

Çok fazla elektrik tükettiği için Bitcoin’e karşıtlığıyla bilinen ve dünyanın en büyük şirketlerinden Microsoft’un kurucu ortağı milyarder Bill Gates, NFT ve NFT yatırımcılarını eleştirdi.

Geçtiğimiz günlerde TechCrunch Sessions 2022 konferansında açıklamalarda bulunan Bill Gates, NFT yatırımlarının, birilerinin daha fazla ödeyeceğini düşünerek alınması durumuna yani “büyük aptal teorisi”ne dayandığını belirtti.

Bill Gates yaptığı açıklamalarda NFT yatırımlarını eleştirme amaçlı Bored Ape Yacht Club’ı hedef alarak “Maymunların dijital görüntüleri dünyayı geliştirecek.” ifadelerine yer verdi.

Geçtiğimiz aylarda 153 Ether’e kadar çıkan BAYC’nin taban fiyatı o dönemin Ethereum fiyatıyla birlikte yaklaşık 420 bin dolarlara kadar yükselmişti. Kripto para piyasasındaki düşüş ve NFT’lere olan ilginin azalmasıyla birlikte BAYC taban fiyatı 85 bin dolarlara kadar geriledi.

 

2021’in başlarında CNBC’deki Squawk Box programından Andrew Ross Sorkin’e konuşan Gates, bu hafta Bitcoin yatırımcılarına seslenip “Elon Musk kadar zengin değilseniz, dikkatli olun.” uyarılarında bulunmuştu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!