Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Fidelity Küresel Makro Direktörü Bitcoin’i (BTC) Değerlendirdi: Teknik olarak “aşırı satılmış”

Fidelity Investments Küresel Makro Direktörü Jurrien Timmer, kripto para piyasasının genelinde yaşanan son düşüşte Bitcoin’in (BTC) teknik olarak “aşırı satıldığını” söyledi.

Jurrien Timmer, 15 Haziran tarihinde Twitter üzerinden yaptığı paylaşımlarda Bitcoin‘in yaşadığı son düşüşte göründüğünden daha ucuz olup olmadığını sorguladı ve teknik olarak “aşırı satıldığını” söyledi.

Paylaşımlarda, “Bitcoin göründüğünden daha mı ucuz?” sorusuna yanıt arayan Timmer, Bitcoin için basit bir P/E (fiyat/kazanç) göstergesi olarak fiyat/ağ oranını ele aldı. Timmer, Bitcoin‘in en son 2020 yılının sonlarında görülen fiyat seviyelerine dönmesine rağmen fiyat/ağ oranının en son 2017 ve 2013‘te görülen seviyelere döndüğünü söyledi. Resim

Küresel Makro Direktörü, bunu sorgulamanın bir başka bir yolu olarak sıfır olmayan Bitcoin adresleri (BTC non-zero addresses) ile fiyatın üste üste bindirildiği Bitcoin’s Demand Curve (Bitcoin Talep Eğrisi) grafiğini paylaştı ve şu ifadelere yer verdi:

Bunu vurgulamanın başka bir yolu, Bitcoin’in sıfır olmayan adreslerini fiyatına göre üst üste bindirmektir. Fiyat şu anda ağ eğrisinin altında.

Resim

Son olarak Glassnode’un Bitcoin Domancy Flow (Bitcoin Uyku Hali Akışı) grafiğine yer veren Timmer, göstergenin 2011 yılından beri görülmeyen seviyelere geldiğini ve bunun Bitcoin‘in teknik olarak ne kadar “aşırı satıldığını” gösterdiğini söyledi.

Resim

Fidelity Investments Başkanı Abigail Johnson geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, mevcut ayı piyasasının “üçüncü kripto kışı” olduğunu söylemiş ayrıca kripto para piyasasında yaşanan son düşüşten endişe duymadığını dile getirmişti.

CoinGecko verilerine göre son 24 saat içerisinde 20.193 dolara kadar gerileyen Bitcoin (BTC), haberin kaleme alındığı sıralarda %7,2 artışla 21.772 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!