Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ECB: Djital Euronun Maksimum Arzı 1.5 Trilyon Olacak

Avrupa Merkez Bankası (ECB) yönetim kurulu üyesi Fabio Panetta, dijital euronun maksimum arzının 1.5 trilyon ile sınırlandırılacağını söyledi.

Avrupa Komisyonu tarafından 5 Nisan’da başlatılan dijital euronun kullanılması hakkındaki araştırma döneminin 14 Haziran tarihine kadar sürdüğü belirtiliyor.

Araştırma dönemine katılanlar arasında; ödeme sektöründeki uzmanlar, ödeme hizmeti sağlayıcıları, ödeme altyapı sağlayıcıları, geliştiriciler, işletme dernekleri, kara para aklamayla mücadele denetçileri ve finansal kurumları yer aldı.

Merkez bankasının dijital euro ile ilgili işlemlerin henüz netlik kazanmamasına rağmen Fabio Panetta, 4 yıl içerisinde dijital euronun kullanıma geçileceğini düşünüyor.

Panetta yaptığı açıklamada Avrupa Komisyonu’na 1.5 trilyon Euro ile sınırlandırılacağını söyledi. Bu durumun bankaları etkileyeceğini belirten Panetta, birçok kişinin dijital euro terimini anlamadığını ve bunu anlatmanın karmaşık olduğunu açıkladı.

Avrupa Merkez Bankasının geçtiğimiz yıl yaptığı açıklamada, “Bu dijital euro altyapısının çevre dostu olacağı, bu altyapıda “saniyede binlerce işlem yapmak için harcanan enerjinin, Bitcoin gibi kripto varlıkların enerji tüketiminin yanında göz ardı edilebileceği” denilmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!