Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Yeniden Yapılandırma Planını Reddeden Kripto Şirketinin Alacaklıları İflası İstiyor

Singapur merkezli kripto para platformu Hodlnaut’un alacaklıları şirketin yeniden yapılandırılmasını değil iflasını istiyor.

Bloomberg tarafından sunulan bir habere göre Hodlnaut’un alacaklıları olası bir yeniden yapılandırma planına karşı çıktı ve şirketin tasfiyesini istedi. Alacaklılar tarafından öne sürülen ifadede, şirketin tasfiyesinin kendi çıkarlarına daha iyi hizmet edeceği belirtildi.

Daha öncesinde gündeme gelen yeniden yapılandırma planına göre iflas esnasında şirketin başında olan yöneticilerin, yönetime devam etmesine izin verilecekti. Fakat bu durumun alacaklılara yapılacak ödemeleri düşürebileceğini ve geciktirebileceğini düşünen taraflardan net bir itiraz geldi.

Hodlnaut’un en önemli alacaklılarından biri olan Algorand Vakfı, kalan değeri en üst düzeye çıkarmak için derhal tasfiye ve kalan varlıkların alacaklılar arasında dağıtılması çağrısında bulundu.

Hodlnaut şirketi tarafından 8 Ağustos tarihinde yapılan resmi açıklamada “son piyasa koşulları” nedeniyle tüm para çekme, token alım-satımı ve para yatırma işlemlerinin durdurulduğu açıklanmıştı. Bu açıklamalarından ardından ortaya çıkan belgelere göre şirketin aslında Terra (LUNA) çöküşünden ciddi oranda hasar aldığı fark edilmiş ve bu maddi hasarın yaklaşık 190 milyon dolar olduğu açıklanmıştı.

Bir süredir enkaz altından kurtulmaya çalışan Hodlnaut ekibine son darbe de Singapur‘dan gelmişti. Kasım ayında yapılan bir açıklamada, Singapur merkezli kripto para platformunun ve yöneticilerinin hile ve dolandırıcılık suçlarından detaylı bir şekilde araştırılacağı belirtilmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!