Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance Coin’i Geride Bıraktı: Cardano (ADA) Neden Yükseliyor?

Cardano (ADA), gördüğü fiyat artışıyla 27 Şubat’ta 1,45 dolara çıkarak ATH gördü ve piyasa değeriyle 3. sıraya yerleşti. Peki ADA fiyatı neden yükseliyor?

Cardano (ADA) fiyatı, yıllık grafikte %2583, aylık grafikte %335, haftalık grafikte ise %55 oranında yükseldi. Günlük bazda gördüğü %32’lik artış ile tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 1,45 dolara çıktı. İşte ADA’yı yükselten gelişmeler.

Cardano (ADA) gelişmeleri

  • Mary fork’u geliyor: 1 Mart’ta yayınlanacak olan Mary fork güncellemesi ile Cardano ağında yeni tokenlar ve NFT’ler oluşturulabilecek. Ağdaki dijital varlıklar, birden fazla token tarafından desteklenebilecek. Mary ile Gougen dönemine başlayacak olan Cardano, DeFi dünyasına adım atacak. Mary güncellemesi, Binance tarafından desteklenecek.
  • FD7 Ventures haberi: Dubai merkezli yatırım şirketi FD7 Ventures, 750 milyon dolarlık Bitcoin satıp Cardano ve Polkadot alacağını açıkladı.
  • Glow programlama dili: Cardano üzerindeki akıllı sözleşme işlemlerini optimize edecek olan Glow adlı bir programa dili geliştirecek. Bunun için MuKn ve IOHK şirketleriyle anlaşan Cardano, merkeziyetsiz uygulamaların ağ üzerinde kolaylıkla geliştirilmesini sağlayacak.
  • Grayscale yeni kripto paralar arıyor: Grayscale, yaptığı duyuruda yeni kripto para arayışında olduğunu söyledi. Araştırdıkları kripto paralar arasında Cardano (ADA) da bulunuyor.
  • Project Catalyst Fund4: Cardano’daki gelişimi hızlandırmak için 6 ay önce başlayan proje, 4. fon turunu yapmaya hazırlanıyor. Fund4 adı verilen tur için 2 milyon dolarlık bütçe ayrıldı. 
  • Light wallet geldi: Cardano’nun Mary fork güncellemesi için yeni bir cüzdan duyuruldu. Yorori isimli light cüzdan ile kullanıcılar Cardano tabanlı varlıklar ile işlem yapabilecek.

ADA fiyatı

43 milyar dolarlık piyasa değerine ulaşan ADA’nın günlük işlem hacmi 15 milyar dolar. ADA, 1,30 doların üzerinde fiyatlanıyor.

cardano-ada
Kaynak
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!