Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD’li Senatör, Apple ve Google’dan Sahte Kripto Uygulamalarının Kaldırılmasını Talep Etti

ABD’li senatör Sherrod Brown, Apple ve Google CEO’larına sahte kripto uygulamalarının kaldırılmasını talep eden bir mektup gönderdi.

Senatör Sherrod Brown, Apple CEO’su Sundar Pichai ve Apple CEO’su Tim Cook’a sahte kripto uygulamalarını kaldırılmasını talep eden bir mektup gönderdi. Brown gönderdiği mektupta şu ifadelere yer verdi:

Milyonlarca Amerikalı, kripto paralara ve diğer regüle edilmiş varlıklara yatırım yapmak için mobil uygulamaları kullanıyor. Kripto uygulamaları yatırımcılar için kolaylık sağlarken yüzlerce yatırımcının dolandırıldığı sahte uygulamalar da bulunuyor.

Federal Soruşturma Bürosu (FBI) hazırladığı bir raporda, “Ticaret platformlarının adını ve logosunu kullanarak mobil uygulamaya dönüştürülmesinden zarar gören birçok yatırımcı bulunuyor.” dedi. FBI ayrıca, 244 kripto yatırımcısının bu uygulamalardan mağdur olduğunu ve bu suçlarla bağlantılı 42.7 milyon dolar kayıp yaşandığını belirtti.

Google, 27 Temmuz tarihinde bu konuyla alakalı önlem aldığını belirten yeni bir politika değişikliği yaptığını duyurdu. Şirket, sahte kripto uygulamalarıyla birlikte aldatıcı reklamlarını da engelleyeceğini duyurdu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!