Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Voyager’a, FED ve FDIC Tarafından Uyarı: Müşterilerini Kandırdı

FED (ABD Merkez Bankası) ve FDIC (Mevduat Sigorta Kurumu), Voyager Digital’in platformlarındaki, varlıklarının sigortalı olduğuna dair yanıltıcı bilgileri kaldırması gerektiğini belirten bir mektup yayınladı.

28 Temmuz tarihinde Fed resmi websitesi üzerinden yayınladığı açıklamada, Fed ve FDIC’nin kripto para aracı kurumu Voyager Digital’in FDIC mevduat sigortası durumuyla ilgili yanlış ve yanıltıcı açıklamalar yapmaktan vazgeçmesini ve mevcut açıklamalarını derhal kaldırmasını talep ettiklerini duyurdu.

Fed, bugüne kadar toplanan bilgilere dayanarak bu beyanların müşterileri yanlış yönlendirdiğini ve birikimlerini Voyager’a yatırmış fakat fonlara erişimin durdurulmasıyla beraber hesaplarına ulaşamayan yatırımcıların FDIC sigorta beyanına güvendiğini ifade etti.

Kurum, Voyager platformlarında yayınlanmış sakıncalı ifadeleri ise şu şekilde örnekledi:

  • Voyager, FDIC tarafından sigortalıdır.
  • Voyager kripto para platformuna yatırım yapan müşterilerin hesapları Voyager’ın FDIC sigortası kapsamındadır.
  • FDIC, Voyager müşterilerini Voyager’a karşı sigortalamıştır.

Açıklamalarda, Voyager’in Metropolitan Commercial Bank’ta kurul tarafından denetlenen bir hesabı olduğunu fakat Voyager’in FDIC tarafından sigortalı olmadığını bu nedenle Voyager aracılığıyla yatırım yapan müşterilerin Voyager’in kendi başarısızlığı durumunda sigorta kapsamı içinde bulunmayacakları belirtildi.

Fed ve FDIC, iki iş günü içerisinde Voyager Digital’in bu beyanları kaldırmasını veya kurumun sigortalı olduğuna dair itirazda bulunmasını talep etti. Voyager, itirazda bulunursa kanıtları sunmak için on iş gününe daha sahip olacak.

14 Temmuz tarihinde KoinBülteni’nde yayınlanan habere göre, Coffezilla adlı bir Youtube araştırmacısı Voyager’ın iflas başvurusu üzerine şirketin beyanlarını incelemiş ve Voyager’ın FDIC sigortası konusunda müşterilerini yanıltıcı beyanlar verdiğini ifade etmişti.

 

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!