Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Cardano (ADA) “Vasil Hard Fork” Bir Kez Daha Ertelendi

Haziran ayında gerçekleştirilmesi planlanan “Vasil Hard Fork”, Cardano (ADA) geliştiricileri tarafından Temmuz sonuna ertelenmişti. 31 Temmuz günü gerçekleşmesi beklenen ağ güncellemesi, bir kez daha ertelendi.

Cardano geliştiricileri tarafından “daha güvenli bir ağ geçişi sağlamak” amacıyla haziran ayından temmuz sonuna ertelenen hard fork, ekip tarafından bugün yapılan bir duyuru ile tekrardan ertelendiği açıklandı.

Cardano blockchain’in araştırma ve geliştirmesinden sorumlu kuruluş olan Input Output Global (IOG), yaklaşmakta olan Vasil hard fork hakkında perşembe günü bir YouTube güncellemesi yayınladı.

IOG teknik müdürü Kevin Hammond, borsalar ve API geliştiricileri de dahil olmak üzere tüm tarafların “güncelleme için hazır” olmasını sağlamak adına Vasil hard fork’un bir kez daha erteleneceğini duyurdu. Hammond açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Görünen o ki bulunduğumuz noktadan, Vasil hard fork’un devreye girmesine birkaç hafta daha olabilir. Bu inanılmaz derecede önemli. Sorunsuz bir süreç sağlamak için tüm kullanıcılar hard fork boyunca sürece hazır olmalıdır. Amacımız, biz Vasil hard fork’a geçiş yaparken tüm son problemleri ortadan kaldırmak. Yaptığımız şey, test yetkisini sabitlemek ve acele etmemek.

Vasil hard fork bu yeni bildiri doğrultusunda, ağustos ayı içerisinde henüz net olarak belirlenmemiş bir tarihte gerçekleşecek. Eğer geçiş süreci başarı ile tamamlanırsa Vasil hard fork’un, blockchain’e “kayda değer performans ve yetenek yükseltmeleri” getirmesi planlanıyor.

Haberin yazıldığı esnada Cardano (ADA) 0,525786 dolardan işlem görüyor. Gelen bu erteleme haberi kripto paranın fiyatını şimdilik negatif yönlü etkilememiş gibi duruyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!