Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Babel Finance, Müşterilerin Fonlarıyla Yapılan Ticaretlerde 8.000 Bitcoin (BTC) ve 56.000 Ethereum (ETH) Kaybetti

Haziran ayında kullanıcılarının bütün para çekme işlemlerini aniden durduran Hong Kong merkezli kripto para borsası Babel Finance, müşteri fonlarıyla yapılan riskli işlemler nedeniyle ağır kayıplar yaşadı.

The Block tarafından yapılan habere göre, Babel Finance kripto piyasalarında yaşanan geçtiğimiz aylardaki agresif fiyat düşüşleri esnasında büyük bir al sat başarısızlığına uğradı. Bu başarısızlık sebebiyle Bitcoin ve Ethereum pariteleri üzerinde toplamda 280 milyon dolarlık zarar eden şirket kullanıcılarına paralarını iade edebilmenin yollarını arıyor. Spesifik olarak, şirket özellikle haziran ayı içerisinde Bitcoin’in 30 bin dolardan 20 bin dolara kadar hızlıca düşüş yaşadığı süreçte aldığı pozisyonlar sonucunda yaklaşık 8.000 Bitcoin ve 56.000 Ethereum‘u tasfiye etti.

Haziran ayında kullanıcıların para çekme işlemlerini tümüyle durduran şirketin bu hareketinin arkasında yatan sebep, ortaya çıkan tasfiye haberleriyle birlikte netlik kazanmış oldu.

The Block tarafından yapılan araştırma, Babel Finance’deki alım satım ve pozisyon işleriyle uğraşan ekibin şirket tarafından yeteri kadar denetlenmediğini öne sürüyor. Bu departman tarafından hiçbir risk yönetimi uygulanmaması ve hiçbir PnL (Kar ve Zarar) rapor edilmeyişi bir diğer kritik nokta olarak karşımıza çıkıyor. Ayrıca firmanın cüzdan yönetim ekibi tarafından, alım satımla ilgilenen ekibin ticaret hesaplarına “sınırsız miktarda fon sağladığı” da özellikle vurgulanıyor.

Bu durum, Babel Finance’in müşterilerin fonlarını riske attığı ilk sefer değil. Ekim 2020’de sızdırılan kayıtlar, firmanın bir Bitcoin pozisyonunu korumak için bazı kullanıcı fonlarından yararlandığını ve o yılki Kara Perşembe piyasa çöküşü sırasında potansiyel tasfiye riskleriyle karşı karşıya olduğunu ortaya çıkardı.

İçinde bulunduğu bu zor durumdan çıkmaya çalışan Hong Kong merkezli borsa, farklı kredi başvurularında bulunsa da henüz net bir çözüme ulaşamadı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!