Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Senatör Dick Durbin’den, Fidelity’nin Bitcoin İçeren Emeklilik Fonuna Ağır Eleştiriler

ABD’li Senatör Dick Durbin, fon yönetim şirketi Fidelity Investment’ın Bitcoin (BTC) içeren emeklilik fonu planlarını eleştirdi.

Senatör Dick Durbin, 28 Temmuz tarihli tweet’inde, Fidelity Investment’ın çalışanların emeklilik primlerinin değerlendirildiği hesaplar olan 401(k) hesaplarının Bitcoin içeren yatırım stratejileri ile yönetilme seçeneği sunmasını eleştirdi. Senatör, bu konudaki endişelerini belirtmek adına Senatör Elizabeth Warren ve Senatör Tina Smith’e katıldığını duyurdu. Senatör Durbin, diğer Senatörler ile birlikte Fidelity Investments CEO’su Abigail Jhonson’a endişelerini belirten bir mektup gönderdiklerini duyurdu.

CEO Abigail jhonson’a gönderilen mektup, firmanın işçilere Bitcoin gibi test edilmemiş ve oldukça değişken bir varlığa yatırım seçeneği sunma kararını eleştiriyor. Ayrıca Senatör Dick Durbin, Twitter’da yaptığı açıklamada: “401(k) emeklilik hesaplarının kumar oynanacak bir yer olmadığında hem fikir olmalıyız.” diyerek Bitcoin’in emeklilik planları için uygun olmayan bir yatırım aracı olduğunu ifade etti.

Fidelity Investment, nisan ayında yatırımcıların 401(k) emeklilik hesaplarına Bitcoin (BTC) dahil etmelerine izin vereceğini ancak Bitcoin’in hesap ağırlığının toplam hesabın %20’si ile sınırlanacağını duyurmuştu. Bunun üzerine mayıs ayında Senatör Warren ve Senatör Smith, Fidelity’ye Bitcoin’in bir değer saklama aracı niteliklerini taşıyıp taşımadığını soran bir mektup gönderdiklerini açıkladılar. Uzmanlar, her iki mektubun da ortak özelliğinin Çalışma Bakanlığı‘nın bir değer saklama aracı olarak Bitcoin’e duyduğu şüpheyi yansıtması olduğunu belirtiyor.

Konu ile ilgili Coindesk’e konuşan bir şirket sözcüsü, Fidelity’nin ana akım ilgi ve talepleri karşılamak için sunduğu Dijital Varlıklar Hesabı ile gurur duyduğunu ve hedeflerinin sonbaharda ilk planlarını başlatmak olduğunu ifade etti. Sözcü, şirketin mektupları yanıtlamak için doğrudan politika yapıcılarla temas halinde olduğunu da açıkladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!