Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Customer.io’nun Veri Sızıntısı Büyüyor: Celsius Verileri de Sızdırılmış

Kripto kredi platformu Celsius, müşteri yönetim platformu Customer.io’nun veri sızıntısından etkilendiğini açıkladı.

Celsius, müşterilerine gönderdiği bilgilendirme e-postasında ticari bilgi yönetimi ve müşteri iletişimi sağlayıcısı Customer.io’nun 30 Haziran tarihinde yaşamış oluğu veri sızıntısından etkilendiğini açıkladı.

Celsius’un yaptığı açıklamada, veri sızıntısının Customer.io’nun eski bir mühendisi tarafından gerçekleştirildiğini ifade etti. Açıklamada mühendisin, Celsius müşterilerine ait e-posta adreslerinin bulunduğu listeyi üçüncü bir tarafa aktardığı bildirildi.

Sızdırılan e-posta sayısı veya e-postaların tam olarak nereye sızdırıldığı hakkında bir bilgi vermeyen Celsius, durumun yüksek derecede risk teşkil etmediğini sadece müşterilerin bu durumdan haberdar olmasını istediklerini belirtti. Şirket, müşterilerini oltalama olarak tabir edilen dolandırıcılık yöntemine karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Celsius daha önce nisan 2021 tarihinde benzer bir veri sızıntısıyla karşı karşıya kalmış, müşteriler, resmi Celsius platformu olduğunu iddia eden bir websitesi tarafından hedef alınmıştı. Celsius, 2021 tarihindeki sızıntıda da hackerların şirketin üçüncü parti e-posta dağıtım partnerinin veri tabanına sızarak verileri kopyaladığını açıklamıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!