Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Accenture: Yarı İletken Endüstrisinde Blockchain Kullanımı En Yüksek Seviyeye Çıktı

Küresel çapta profesyonel hizmet veren Accenture firmasının yaptığı yeni bir araştırmaya göre, yarı iletken ürünler endüstrisi şu an için hiç olmadığı kadar fazla blockchain kullanımına sahip. Bunun yanı sıra söz konusu endüstri dalı blockchain kullanım oranlarında diğer alanlara kıyasla da rekor seviyelere ulaştı.

Genellikle geçtiğimiz yılın kazanç oranı en azından 500 milyon dolar olan firmalardaki kıdemli yetkililerle yapılan ankete göre, yarı iletken endüstrisinin %88’i önümüzdeki 36 ay içerisinde sistemlerine blockchain teknolojisi entegre etmeyi planlıyor. Yetkililerin açıklamalarına göre blockchain teknolojisinin özellikleri ve sağladıkları, bunu yarı iletken endüstrisi açısından eşsiz bir fırsata çeviriyor. Kullanılmasına sebep olan en büyük özelliklerden bir kaçı ise değiştirilemezlik, güvenlik ve merkeziyetsiz yapı. Raporda belirtilenlere göre bu üç özellik işlemsel masrafları düşürüp, firmalar arası iş birliğini arttırmaya ve tedarik zincirindeki verimliliği arttırmaya yarıyor.

Daha Kısa Üretimden Piyasaya Çıkma Süresi

Bunun yanı sıra, Accenture bünyesinde yarı iletken endüstrisinin müdürü olan Syed Alam, blockchain teknol0jisinin yeni ürünleri piyasaya sürme süresini de kısalttığını iddia etmekte.

”Endüstrinin kompleks tedarik zinciri boyunca, blockchain yarı iletken çipleri ve bununla ilgili teknolojileri kullanarak işletme hizmetlerini basitleştirebilir. Bu daha hızlı takip edilebilirlik de firmaların ticari faaliyetlerini hızlandırıp, ürünlerin piyasaya erişmesini de daha hızlı hale getirecektir. Bunların hepsini yaparken işlem ücretleri de azalacaktır.”

Blockchain teknolojisini önümüzdeki üç yıl içerisinde sistemlerine entegre edecek endüstrilerin oranı ise aşağıdaki tabloda belirtilmekte. Tabloya göre Havacılık ve savunma endüstrisi ikinci,  endüstriyel donanım sektörü üçüncü, Fen Bilimleri dördüncü, perakende sektörü beşinci, sigorta sektörü altıncı, yazılım ve platform sektörü yedinci, otomotiv sektörü sekizinci, kimyasal endüstrisi dokuzuncu ve iletişim sektörü ise onuncu sırada yer almakta.

(Graphic: Business Wire)

 

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment