Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

CFTC Başkanı: Kripto Para Birimlerinin Bir Geleceği Var

Günümüzde kripto para sektörünü zorlayan en büyük unsurlardan birisi de düzenleme ve  CFTC (Emtia Vadeli İşlem Sözleşmeleri Ticareti Komisyonu) ve SEC (Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu) gibi çeşitli hükümet kurumları tarafından yapılan yasal çerçeveler. Şu ana kadar ne SEC tarafından ne de CFTC tarafından kesin olarak belirlenen bir taslak olmasa da, ufak ufak düzeltmeler yapılmaya devam edilmekte. Yine de, 1 Ekim tarihinde CFTC’nin en yetkili kişisi, Chris Giancarlo, kripto para piyasası hakkındaki fikirlerini paylaştı.

ABD menşeli CFTC’nin başkanı olan Giancarlo, CNBC’nin ünlü muhabiri Bob Pisani ile Fast Money programında bir araya geldi ve endüstri içerisindeki düzenlemenin rolünü konuştu.

SIFMA etkinliği bünyesinde Washington’dan açıklamalarda bulunan Giancarlo, kendi düzenleyici kurumunun geçmişten beri dolandırıcılık ve manipülasyona karşı savaş açtığını ifade etti. Giancarlo geçtiğimiz hafta Boston federal mahkemesinin bir dava hakkında verdiği CFTC lehine kararı da övdü. Söz konusu dava My Big Coin isimli kripto para birimi startup firmasına karşı açılmış ve 2 milyon dolar cezaya bağlanmıştı.

Bob Pisani daha sonra Giancarlo’nun kripto para birimleri için gelecek tahmininde bulunmasını istedi ve piyasanın nereye gittiğini sordu. İyimser bir yorum sunan Giancarlo, şunları ifade etti:

”Bence kripto para birimleri burada kalıcı. Bana göre onlar için bir gelecek var. Ancak dolara veya diğer itibari para birimlerine rakip olup olmayacaklarından emin değilim ama yine de Dünyanın büyük bir bölümü Bitcoin gibi işlevsel para birimlerine aç durumda.”

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment