Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Arzının Neredeyse Yüzde 80’i Kâr Seviyesinde!

Blockchain ve kripto para analiz firması Glassnode, yeni yayınladığı bir gönderisinde Bitcoin’in toplam arzının %79’unun kârlı bir durumda olduğunu belirtti. Bu aslında söz konusu BTC’lerin kazıldığı an itibariyle görülen fiyatları ve daha sonraki dönemlerde ortaya çıkan fiyat fırsatlarını ele alarak oluşturulan bir grafik.

Her Yılın Bitcoin Boğası Ayrı

Grafikten de görülebileceği üzere 2011 yılında BTC yatırımı yapanlar 2012 yılında, 2013 ve 2014 yıllarında yatırım yapanlar 2014 yılının sonlarında, 2015 ve 2016 yıllarında yatırım yapanlar ise 2017 yılının ünlü rekor noktasında kâr durumuna geçtiler. 2019 yılının dip noktalarında yatırım yapanların bunun devamındaki 14.000 dolar seviyesinde kazanç elde ettiği görülmekte. 2020 yılının dip noktasında yani 12 Mart tarihinde alım yapanların da neredeyse %130 kazanç elde ettiklerini söylemek mümkün.

Tabii ki Glassnode verilerine göre yatırımcıların doğru anda doğru satışı yapmış olması gerekiyor.

Buna rağmen Bitcoin yatırımcılarının önemli bir kısmının günlük veya dönemlik alım satım yaparak zarar ettiği biliniyor. 20.000 dolardan BTC alıp paniğe kapılarak 3.000 dolara kadar kademeli olarak satış yapanlar, doğal olarak bu kazançlı yükselişten faydalanamamış olabilirler.

Yine de bu herkesin aynı durumda olduğu anlamına gelmiyor ve her boğa döneminde ciddi kazançlar elde edildiği bilinen bir gerçek.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment