Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Fiyatı Gece Adeta Uçuşa Geçti!

Bitcoin fiyatı bundan birkaç saat önce aniden yükselmeye başladı ve 10 bin doların üstüne kadar çıktı.

Bitcoin dün günün büyük bir kısmını 9 bin 500 doların üstünde geçirse de BTC fiyatının 10 bin doların üstüne çıkıp çıkmayacağı pek belli değildi. Fakat sabaha karşı yaşanan gelişmeler Bitcoin fiyatının hızlı bir şekilde yükselmesini sağladı. Kısa süreliğine 10 bin 300 doların üstüne kadar çıkan Bitcoin, yatırımcılara bir günde %8 kazandırdı.

Bitcoin’in günlük grafiği

Fakat Bitcoin büyük ölçüde spot yatırımcılarının yüzünü güldürdü. Vadeli işlem piyasasına baktığımızda özellikle açığa satış yapan yatırımcıların zararda olduklarını görebiliyoruz. Sadece BitMEX’e baktığımızda son 24 saat içerisinde neredeyse 150 milyon dolarlık açık pozisyonun tasfiye edildiğini görüyoruz.

BitMEX’te tasfiye edilen pozisyonlar, Datamish

Neden Yükseldi?

Yazının başında da belirttiğimiz üzere Bitcoin’in 10 bin dolara çıkıp çıkmayacağı konusunda büyük bir belirsizlik vardı. Bitcoin’in sabaha karşı bu şekilde yükselmiş olması da birçok kişiyi şaşırttı çünkü bu, ‘teknik analizin’ adeta yetersiz kaldığı anlardan biriydi.

Kripto para yorumcuları Bitcoin fiyatında yaşanan bu hareketliliği şimdilik ABD’deki gelişmelere bağlıyorlar. Alp Işık bunu ABD Başkanı Trump’ın son açıklamalarıyla açıklarken…

Crypto Kemal de bunun ABD’deki genel belirsizlik ortamıyla alakalı olabileceğini söylüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment