Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Borsası Bitget’e Kripto Para Fenomeninden Dava!

Ünlü kripto para fenomeni ve melek yatırımcı Evan Luthra, kripto para borsası Bitget’e dava açtığını duyurdu.

Evan Luthra resmi sosyal medya hesabı üzerinden yayınladığı gönderide, Bitget’e haksız bir şekilde hesabını dondurduğu gerekçesiyle dava açtığını bildirdi. Luthra’nın ifadelerine göre borsa, fenomenin 200 bin dolarına erişmesine engel oldu. Fenomen, 200 bin USDT (Tether) ile birlikte 16 milyon dolar tazminat talep etti.

Verilen bilgilere göre olaylar fenomenin Reel Star projesine katılması ve buradan aldığı REELT‘lerin 1,3 milyon adetini Bitget’te satmasıyla başladı. Borsa, bu satışın piyasa manipülasyonu olduğundan şüphelendi ve nisan ayında fenomenin hesabını dondurdu.

Fenomen, gerçekleştirdiği işlemin Reel Star kurucu ortağı Navdeep Sharma izni dahilinde yapıldığını belirtti. Luther ayrıca Bitget’in satıştan kaynaklanan kazancının yanı sıra önceden hesabında olan varlıkları da dondurduğunu öne sürdü.

Bir Bitget sözcüsü konu hakkında yaptığı açıklamada, Reel Star token’ında yaşanan bir manipülasyon sonucu böyle bir müdahalede bulunduklarını söyledi. Sözcü, Luther’e satış ile ilgili olarak ulaşıldığını ancak tatmin edici bir cevap alamadıklarını vurguladı.

Token satmadan proje destekleyemem

Luther sattığı tokenlara dair yaptığı açıklamada ise token satmadan diğer projelere yatırım yapacak finansmanı elde edemeyeceği yönünde ifadeler kullandı. Fenomen, 2014 yılından bu yana 400’den fazla projede yatırımcı 40’tan fazla projede ise danışman olarak görev aldığını söyledi.

Tokenlarımın sadece %1’ini bile satmadan bu kadar çok yatırımı yapmam bir rüya olurdu. Her eylem daha büyük bir amaca hizmet eder. Bu olay benim tokenlarımı satmam ile ilgili değil Bitget’in token hırsızlığı ve piyasa manipülasyonu ile ilgili.

Yeni FTX’in Bitget olmaması için harekete geçmeliyiz

Fenomenin iddiaları bununla sınırlı kalmadı. Luther Bitget’in bir kullanıcı tüm kimlik doğrulama prosedürlerini (KYC) tamamlasa dahi hesabını dondurabileceğini belirtti. Bunun yanı sıra Bitget’in kendi yerel token’ı BGB’de manipülasyon yaptığını iddia eden Luther, BGB’nin bir menkul kıymet olduğunu da öne sürdü.

Luther ayrıca Bitget’in aldatmaya yönelik reklam kampanyaları yaptığını ve çok yüksek komisyonlar aldığını belirtti. Fenomenin ifadelerine göre yalnızca kullanıcılar değil birçok proje de Bitget ile sorun yaşadı.

Projeler için aşırı yüksek ücretler alıyorlar. Projeler uyarı dahi yapılmadan dump’lanıyor ve liste dışı bırakılıyorlar.

Fenomen bu kapsamda, Bitget’in yeni bir FTX vakası olmaması için CNBC ve Fox gibi ana akım medyaların yanı sıra ünlü kripto haber sitelerini ve ekosistemin büyük aktörlerini de yardıma çağırdı.

Bitget: Dolandırıcılık geçmişi olan bu adamın iddialarına katılmıyoruz

Olaydan kısa bir süre sonra açıklama yapan Bitget Genel Müdürü Gracy Chen, davadan haberdar olmadıklarını söyledi. Bitget sözcüsü ile benzer söylemler içerisinde manipülasyon şüphesi güttüklerini tekrar eden Chen, borsaya karşı yapılan bir FUD’a karşı dava açma haklarının bulunduğunu belirtti.

Chen’in açıklamaları arasında dikkat çeken noktalardan bir ise Luther’in daha önce bir kripto gazetecisi olan CoffeZilla tarafından geçmiş dolandırıcılık faaliyetlerinin ifşa edilmesi yönündeki söylemleri oldu.

Chen, bir projenin listelendikten sonra kendi tokenlarında %60 fiyat düşüşüne neden olmalarına karşı verilebilecek en doğal tepkinin bu olduğunu iddia etti. Luther buna karşılık projeye yalnızca danışmanlık yaptığını proje ekibinden sayılmayacağını öne sürdü.

Luther ayrıca satıştan önce proje CEO’suna elindeki tokenları tezgah üstü (OTC) bir şekilde almak isteyip istemediklerini sorduğunu kabul edilmemesi üzerine borsada küçük bir kısmını sattığını dile getirdi ve yaptıklarının yasal olduğunu savundu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!