Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Madencisi Bu Ülkede Kapasitesini Azalttı: İşte Sebebi!

Bitcoin madencilik şirketi Canaan, Kazakistan’ın yeni madencilik regülasyonları nedeniyle kapasitesini geçici süreliğine yarı yarıya azalttı.

Canaan 18 Ağustos tarihinde yayınladığı basın bildirisinde, Kazakistan’da yürürlüğe giren kripto para madencilik işletmelerinin lisanslanmasına ilişkin kurallar uyarınca temmuz ayından bu yana ülkedeki madencilik operasyonlarının 2 EH/s’lik (exahash) kısmını geçici olarak kapattığını açıkladı.

Canaan bu kapsamda, askıya alınma durumunun 2023 yılının üçüncü çeyreğine kadar sürmesini beklediklerini bildirdi. İşlem gücünde yapılan kesinti Orta Asya ve Kuzey Amerika’da toplamda 4 EH/s işlem gücüne sahip Canaan’ın toplam iş gücünün yarısını temsil etti.

Canaan, verilen bilgilere göre kurallar kapsamında Tip-2 madencilik lisansı almak için aktif olarak çalışmalarına devam ediyor ancak ülkedeki madencilik ortağının Tip-1 lisansını henüz alamadığı için kendi lisans faaliyetlerini de sonuçlandıramıyor. Canaan, madencilik ortağına ait lisans başvurusunun şu an için bekleme aşamasında olduğunu söyledi.

ABD’deki operasyonlarda anlaşmazlık

Canaan ayrıca aynı basın bildirisinde şirketin ABD iştiraki Canaan US’in ülkede faaliyetleri için partnerlik kurduğu bir kripto madencilik cihazı barındırma hizmet sağlayıcısı ile anlaşmazlık yaşadığını söyledi.

Canaan’ın ifadelerine göre barındırma hizmet sağlayıcısı, şirketin 13 bin Bitcoin madencilik cihazını kuramadı. Bunun yanı sıra partnerin geri yolladığı bu madencilik cihazlarının bir kısmında hasar tespit edildi. Barındırma hizmeti sağlayıcısı ayrıca Canaan US’in 1,25 milyon dolarlık depozitosunu ve sürekli çalışmasını sağlayamadığını diğer bir 13 bin adet Bitcoin madencilik cihazını henüz geri iade etmedi.

Canaan, partnerinin Bitcoin madenciliğinden elde edilen ciddi miktarda bir kazancı şirkete ödemediğini ve madencilik havuzu seçimi sırasında Canaan US’in onayını aramadığını da belirtti.

Nihayetinde Canaan ve barındırma hizmeti sağlayıcısı ara buluculuğa gitti ancak taraflar burada bir sonuca varamadı. Canaan bunun üzerine tahkim yoluna gideceğini açıkladı.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!