27 Ağustos 2019 Bitcoin Teknik Analizi
Merhaba,
Kripto dünyası ile ilgili birkaç haber ve linkini paylaşarak yazımıza başlayalım.
Dünyanın en zengin ülkesi olması dışında bir devlet başkanı da olmayan ayrıca dünya çapındaki buluşlarıyla tanınan ve tam 25 Nobel Ödülüne sahip olan İsviçre, kripto paralar ile ilgili her ülkenin atması gereken önemli bir adımı attı. Detaylar için tıklayın.
Develerin ana vatanı olmasına karşın ülke sembolü kanguru olan Avustralya Menkul Kıymetler Borsası Blockchain temelli bir sisteme geçmeye karar verdi. Detaylar için tıklayın.
Önceki yazılarımızda değindiğimiz gibi Bitcoin Temel Analizi hiç bitmeyecek ve her gün bir yenisi yapılmak zorunda kalınacak. Fiyatın yönü hakkında fikir sahibi olunmak isteniyorsa mutlaka günlük Bitcoin Temel Analizini yapmalı ve konuyla ilgili her türlü haber detaylıca okunmalıdır.
Teknik analizin gözünden Bitcoin;
Günlük grafiğe bakarken fiyatın kendini tekrar ettiğini ve fiyatlar arasındaki korelasyonu hatırda tutmakta fayda var. Kasım 2017’de gerçekleşen fiyat hamlesi ile Mayıs 2019’da gerçekleşen fiyat hamlesi arasındaki benzerliğe ek olarak bu tarihlerden sonraki fiyat artışına dikkat!
Ardından Aralık 2017 ve Ocak 2018 ile Haziran 2019 ve Temmuz 2019’daki çift tepe formasyonlarına ve takibinde fiyatın nasıl aşağı düşmeye başladığına dikkat!
Devam eden süreçte Şubat 2018 ve Mart 2018 ile Ağustos 2019 ile Eylül 2019 tarihleri arasındaki benzerliğe dikkat! Eylül 2019 itibariyle Mart 2018’deki gerçekleşen çift tepenin ikinci tepesi oluşabilir. Bu da fiyatların ilk etapta 12.000$ ile 14.000$ arasında bir test çalışması yapabileceğini gösteriyor.
Fiyatın kendini tekrar ettiği prensibiyle grafiği anlamaya çalışırsak yakın zamanda bir yukarı hamle yaşayabiliriz.
4 saatlik grafiği nispeten ekrana sığdıracak kadar küçültüp genel resme baktığımızda ise; üçgenin içinde kurtulmaya çalışan ve kendini yukarı atmak isteyen bir fiyat hareketini görüyoruz. Önünde sonunda bu üçgenin dışına bir şekilde çıkacak olan fiyatın aşağıda kendisine sürekli artan bir destek bularak yükseldiğini fark etmemek mümkün değil. Ayrıca resme geniş açıdan göz ucuyla bile bakacak olursak gerçekleşmek üzere olan flama formasyonunu görebiliriz ki bu da fiyatların epeyce yukarı doğru bir hamle hazırlığı içinde olduğuna işaret ediyor.
4 saatlik grafiğimize bir Andrews Çatalı uyguladığımızda karşımıza çıkan, fiyatın üçgende olduğu gibi kendisini yukarı doğru atma çabası ve aşağıda kendisine sürekli artan bir destek bulması senaryosuyla karşılaşıyoruz. Fiyatın Andrews Çatalındaki orta çizgiyi aşmayı başarması durumunda ise yeni bir rekor denemesi yapacağını söylemek gerek. Çatal ve yukarıdaki üçgen birbirlerini teyit eder bir yapı içinde fiyatın yönünün ne olacağının ip ucunu veriyor.
Bitirmek üzere olduğumuz Ağustos ayı içerisinde birçok sefer olgunlaşan Bitcoin fiyatı bunun meyvesini Eylül ayı içinde vermek için hazırlıklarını yapıyor diyebiliriz. Birçok trade fırsatı sunacak olan fiyat hareketleri sırasında akıllıca hamleler yapabilmek için fiyatı ve psikolojisini çok iyi okumaya çalışmanın yanı sıra hangi grafikte hangi teknik analiz yöntemlerinin doğru bir şekilde çalıştığını da iyi bilmek gerekir. Bunun yanında gerçek(!) destek ve dirençlerin nerelerde olduğunu tespit edip önemli pozisyonlarımızı bunlara göre belirlemek gerekir. Örneğin, 10.000$ çizgisini sıkı takibe alın. Son 14 gündür fiyat, bu seviyeyi 14 sefer aşağı kırmaya çalıştı. Başarırsa yukarıda yazılanların hepsi kısa bir süre için ötelenir. Başarıp başaramayacağını RSI ve MA korelasyonunu inceleyerek çok net şekilde görmek mümkün. RSI ve MA korelasyonları gibi teknik analiz yöntemleri ve daha fazlasına sahip olabilmek için teknikanalizegitimi.com aracılığıyla iletişime geçin.
Sevgi ve saygıyla.
Taner BOZKURT
UYARI: Yukarıda belirtilen fiyat, grafik ve analizler bir yatırım tavsiyesi değildir. Piyasaya genel anlamda bir bakış açısı sunması amacıyla hazırlanmıştır.