Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İsviçre’de Çok Kritik Kripto Bankası Onayları!

İsviçre finansal regülatör kurumu FINMA, yaptığı açıklama ile, iki farklı firmaya bankacılık alanında lisans verdiğini duyurdu. Yapılan açıklamada, kripto para odaklı hamleler yapan iki farklı İsviçre bankası olan Seba Crypto AG ve Sygnum’un, hem banka. hem de menkul kıymet satış lisansı aldıkları ifade edildi.

Bu yeni lisans hamlesi ile birlikte, bir süredir merakla beklenen SEBA’ınn trading platformu artık kullanıma geçebilecek. Konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, SEBA firmasının şu aşamada trading platformunu kurmak için tarihleri Ekim 2019 olarak belirlediği de ifade ediliyor.

Buna ek olarak, dijital ürün konusundaki portföyünü artık piyasaya sunacak olan bir başka firma da Sygnum oldu. Firma, bundan sonra Bitcoin ve Ethereum gibi çok bilinen kripto paralara ek olarak, İsviçre Frangı’nın dijital versiyonunu da faaliyete geçirebilecek.

Otoriteler, İsviçre’de yaşanan bu gelişmelerin gerçekten de çok büyük bir öneme sahip olduğunu ifade ediyor. Bu noktada ülkenin dünya genelindeki diğer rakiplerine göre bir adım ön plana çıktığı belirtiliyor. İsviçre’nin kripto para konusunda Avrupa ve dünyada öncü olma isteği de, zaten bir süredir bilinen bir detay. Bakalım, bu noktada İsviçre başarılı olabilecek mi?

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment