Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Luno Yöneticisi: Bitcoin’in En Büyük Kullanım Alanı Spekülasyonlar

Ünlü kripto para borsası Luno’nun yöneticisi olarak görev yapan Marcus Swanepoel, yaptığı açıklamada borsa olarak kullanıcılarının birçoğunun, Bitcoin’i ana kullanma amacınının spekülasyon olduğunu iddia etti.

CNBC’ye demeçler veren başarılı yönetici, buna karşın portföylerinde yer alan kullanıcıların sadece çok küçük bir kısmının lider kripto para birimini para transferi amacıyla kullandığını da sözlerine ekledi.

Marcus Swanepoel, şöyle konuştu:

”Ortalama bir rakam vermek gerekirse, kullanıcılarımızın yüzde 90’ı, Bitcoin’i spekülasyon yapmak için kullanıyor. Bunların arasında elbette Bitcoin’i büyük bir yatırım aracı olarak gören ve uzun vadede bu işe yatırım yapmak isteyenler var. Aynı zamanda trade için kullananları da buna katmak mümkün. Buna karşın, sadece ufak bir parçada yer alan kullanıcılarımız, Bitcoin’i temel olarak para transferi için kullanıyor.”

Başarılı isim, aynı zamanda yatırım danışmanlık firmalarına da seslendi. Marcus Swanepoel, yatırım danışmanlığı firmalarını yöneten kişilerin az da olsa portföylerinde Bitcoin’e yer vermelerinin önemli bir şey olacağını ifade ederken, şunları söyledi:

”Elbette bu firmaların danışmanları az bir miktar da olsa, Bitcoin ve kripto paraları portföylerine eklemeli. Hem de bu sayede kendi portföylerini çeşitlendirmiş olurlar ve bu onlar için iyi olur.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment