Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Avustralya Menkul Kıymetler Borsası Blockchain’e Geçiş Yapıyor

Büyük veri setleri ile baş etmek durumunda kalan ve bu alanda hamleler yapan şirketlerin, son dönemde imdadına yetilen teknolojilerden bir tanesi de hiç şüphe yok ki Blockchain. Bu alanda yapılan hamleler ve deneme çalışmalarından ciddi fayda sağlanırken, konuyla ilgili bir açıklama da Avustralya Menkul Kıymetler Borsası’ndan geldi.

ASX’ten yapılan açıklamada, bundan sonraki dönemde Blockchain temelli bir sistem oluşturulması için çalışmalar yapılacağı ifade edilirken, bu alanda bazı firmalar ile de iş birliği yapıldığı açıklandı.

Kendi mevcut sistemlerini Blockchain ile değiştirmek için bir süredir hamleler yapan borsanın, bu alanda yeni iş birlikleri ile artık gaza basma amacında olduğu da ifade ediliyor.

ASX CEO vekili olan Peter Hism ise, yaptığı açıklamada Blockchain teknolojisinin kendileri için çok uygun bir şey olacağını ifade ederek, şunları söyledi:

Hali hazırdaki veri sistemimizi, Blockchain alt yapısı ile taçlandırmak istiyoruz. Bu yönde yaptığımız çalışmalarda, iki şirket ile anlaşma sağladık. Bunun bizim için ciddi bir zaman ve para tasarrufu yapacağına inanıyoruz. Yapacağımız çalışmalar ile birlikte, iki yıl içerisinde bu sisteme geçmeyi amaçlıyoruz.”

Çıkan haberlerde, bu gelişme için tarih olarak 2021 yılı veriliyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment