Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Arjantin’de Blockchain Tabanlı Kimlik Sistemi Geliyor

Arjantin’in başkenti Buenos Aires’de bundan sonraki süreçte Blockchain teknolojisi tabanlı bir kimlik tanıma sisteminin faaliyete geçeceği açıklandı. Bu konu ile ilgili olarak üç ortaklı bir yeni girişimin kolları sıvadığı ifade edilirken, Blockchain teknolojisi ile birlikte, ülkenin refah standardının bir nebze olsun artmasının amaçladığı ifade edildi.

Son verilere göre, Arjantin’de halkın yüzde 16’dan fazlası fakirlik sınırının altında yaşamını sürdürmeye çalışıyor. Ülkede son dönemde yaşanan ciddi ekonomik kriz ve Peso’nun yaşadığı değer kaybı da, aslında bu sürece katkıda bulunan önemli etmenlerden bir tanesi olarak gösteriliyor.

Arjantin hükümeti ve bu üç ortaklı girişim ise, bu noktada önemli bir sebebin ise, veri kaybı olduğunu ifade ediyor. Hükümetin bu noktada daha iyi ve güvenli bir şekilde veri toplamasının önemli bir nokta olduğu belirtilirken, bu alanda da Blockchain teknolojisinden faydalanılmak istendiği gelen haberler arasında.

Bu yeni Blockchain odaklı kimlik sistemi ile birlikte, bu alanda bir başarı kaydetmek istediği ifade edilirken, ortalama olarak bu projenin geliştirilmesi için 4 senelik bir süre zarfından bahsediliyor.

Bu projenin aynı zamanda Buenos Aires’e komşu bir kent olan Barrio’da da deneneceği gelen haberler arasında.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment