Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Büyük Yatırımcı: “Bitcoin Bankaları Eskitecek”

İstanbul’da gerçekleşen Blockchain Venture Summit’te söz alan, Forbes’un 30 under 30 listesi kapsamında TedX konferansında da söz alan Earlybird yatırımcısı Ravi Kurani, Bitcoin ve Blockchain teknolojisini gelecekte nelerin beklediğini anlattı.

Blockchain İçin Gelecek Çok Parlak

Ravi Kurani, açıklamasına başlarken gayet pozitif bir tavır takınırken, Blockchain teknolojisine inandığını belirtti. Şirketinin ve kendisinin aynı zamanda gerçekçi bir bakış açısı da takındığını belirten Kurani, yatırımcısı olduğu Earlybird şirketinin de Blockchain temelli bir ekonomi konusunda ilk günden hayli iyimser bir tavır takındığını belirtirken, şirket olarak Blockchain temelli girişimleri desteklemeye devam edeceklerini belirtti.

Blockchain’in geleceği hakkında hayli iyimser konuşan Kurani, Blockchain sisteminin merkezi olmayan özelliğinin limitlerinin neredeyse sınırsıza yakınsadığına dikkat çekerken, merkezi ve limiti olan bir internet sisteminin günümüzde dahi Google, Facebook, Amazon gibi kurumlara büyük değer kattığını belirtirken, merkezi olmayan bir sistemin çok daha büyük rekabet ve iyi sonuçlar doğuracağını söyledi.

Blockchain sisteminin merkezi olmayan doğası sebebiyle er ya da geç kendini iyice geliştireceğini söyleyen Kurani, işin internet özelinde ele alındığında, Blockchain temelli bir internetin hacklenmeye ve DNS saldırılarına karşı gayet sağlam duracağı için; kullanıcılarına çok daha benzersiz bir deneyim yaşatacağını iddia etti. Aynı zamanda bu tarz bir sistemin gerek şeffaflık gerekse de bazı dallar arası işlemlere de izin vereceğini söyleyen Kurani, sözlerine Blockchain sistemini överek devam etti.

Blockchain Sadece Ekonomi Değil, Çok Daha Fazlası

Bitcoin’in geleneksel bankaları ”eskiteceğini” söyleyen Kurani, kripto para piyasasının liderinin sınırlarının ekonomi dışına taştığını belirtti. Konuşmasında Crypto Kitties gibi oluşumların dijital ürünler hakkındaki fikirleri değiştirdiğine dikkat çeken Kurani, bu tarz bir oluşumun başta şaka olarak göründüğüne dikkat çekerken, ancak daha sonrasında şirketin aldığı yatırımlara bakıldığında işin aslında öyle olmadığını belirtti.

Blockchain sisteminin sınırlarının politikaya da uzanabileceğini belirten Kurani, işin oy kullanma kısmında bile bu sistemin kullanılabileceğini belirtti. Gelecekte insanların Blockchain sistemi üzerinden oylarını verebileceğini ve daha güvenilir oylama sistemlerinin bizi beklediğini belirten Kurani, bu durumun siyasete yön vereceğine olan inancını yineledi.

Blockchain sistemini şu aşamada nelerin ‘engellediği’ konusunda da fikirlerini sunan Kurani, sistemin potansiyelini tam olarka yansıtamamasına sebep olarak yasal düzenlemelerde aksaklıklar, fiyatlardaki yüksek uçuculuk ve efektif kullanıcı ara yüzleri eksikliği gibi durumları gösterirken, bunların aşılması halinde Blockchain temelli bir ekonomi fikrinin hiç de uzak durmadığını belirtti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment