Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Lider Kripto Para Borsalarından Bitfinex, İsviçre’ye Taşınmak İstiyor

Dünyanın en önemli kripto para borsalarından biri olarak bilinen ve işlem hacmine göre şu anda bu alanda dünyadaki en iyi 5. kripto para borsası olan Bitfinex’in, merkezini İsviçre’ye taşımak için çalışmalar yaptığı belirtildi.

Virgin Adaları merkezli olan Bitfinex’in CEO’su Jean Louis van der Velde, şirketin İsviçre’ye taşınma planlarını İsviçre’nin önemli finans basın yayın organlarından olan Handelszeitung gazetesine doğrularken, Bitfinex yöneticilerinin İsviçre’deki ilgili kurumlarla yakın dönemde temaslarını sıklaştırdığı bilgisi belirtildi.

Bitfinex yönetiminin Uluslararası Finans İşlemleri Genel Sekreterliği ve İsviçre’nin ekonomi departmanından sorumlu Johann Schneider Ammann ile görüştüğü ifade edilirken, konuyla ilgili konuşan van der Velde, şunları söyledi:

”Bitfinex ve onun kardeş şirketi iFinex için yeni bir yer arayışımız devam ediyor. Daha önce birçok yere serpilmiş tüm operasyonları tek merkezde toplayabilmek, şu anda en önemli hedeflerimizden biri olarak görünüyor.”

Geçmişte benzeri konular hakkında derin bir bilgi birikimine sahip olan İsviçre’de ikamet eden bazı uzmanlara göre ise, Bitfinex eğer İsviçre’ye taşınma kararı alırsa Britanya Virgin Adaları’ndan İsviçre’ye merkezini taşıyan tüzel bir halka açık kurum olarak değerlendirilecek ve kardeş şirketi iFinex’ten kopacak.

Hollandalı Jean Louis van der Velde’nin liderlik ettiği şimdiki yönetim kadrosunun da, tam kadro olarak İsviçre’ye yerleşmek istediği belirtilirken, borsanın hem yasal hem de finansal departmanlarının İsviçre’de bulunacağı ifade edildi. Aynı zamanda eğer işlem gerçekleşirse, yakın zamanda şirketin teknik departmanın da, İsviçre’de yerleşeceği gelen haberler arasında.

Bitfinex’in yeni merkez arayışlarında şimdilik ibre İsviçre’ye dönerken, şirketin daha önce de yeni merkez olarak Londra’yı gözüne kestirdiği iddia edilmişti. İsviçre’nin şu anda öne çıktığını doğrulayan van der Velde, Handelszeitung  gazetesine verdiği demeçte ayrıca, Bitfinex olarak İsviçre yasal düzenlemeleri altında çalışmak konusunda bir sorun yaşamayacaklarını belirtti ve şöyle dedi:

”Biz, tüm kripto para borsaları arasında en şeffaf olan borsa olmayı amaçlıyoruz ve bu uğurda İsviçre yasaları ne diyorsa, onlarla birlikte kurallara uyarak çalışmaya hazırız.”

Eğer tüm bu süreç olumlu sonuçlanırsa, Bitfinex’in İsviçre’nin Zug kentinde işlerini devam ettireceği belirtiliyor. Zug, kripto para ve Blockchain odaklı girişimlerin son dönemde buluşma noktası olurken, şu ana kadar şehir bünyesinde Xapo, Shape Shift, Monetas, Etherisc ve Ethereum Vakfı gibi blockchain girişimlerini barındırıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment