Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Cambridge Üniversitesi Kripto Para Araştırmalarını Hedefleyen Yeni Bir Araştırma Girişimi Başlattı

Cambridge Üniversitesi, hızla büyüyen dijital varlık sektörünün daha fazla anlaşılmasını sağlamak için kripto para araştırmalarını hedefleyen yeni bir araştırma girişimi başlattı

Cambridge Alternatif Finans Merkezi (CCAF), 28 Şubat tarihinde yaptığı açıklamada hızla büyüyen dijital varlıklar hakkında daha fazla bilgi sağlayarak sektörün insanlar tarafından daha iyi anlaşılmasını mümkün kılmak için “Cambridge Dijital Varlık Programı” (CDAP) araştırma girişimini başlattığını duyurdu.

CDAP projesi Uluslararası Ödemeler Bankası İnovasyon Merkezi ve Uluslararası Para Fonu gibi kamu kuruluşları, Goldman Sachs gibi bankalar, Mastercard ve Visa gibi finans devleri ve Invesco gibi büyük borsa yatırım fonu sağlayıcıları dahil olmak üzeri 16 özel ve kamu kuruluşu ile yapılan bir iş birliğiyle gerçekleştirilecek.

Projeye katılan diğer katılımcılar arasında ise British International Investment, Dubai Uluslararası Finans Merkezi (DIFC), Ernst & Young, Fidelity, Birleşik Krallık Dışişleri, İngiliz Milletler Topluluğu ve Kalkınma Ofisi, Amerikalılar Arası Kalkınma Bankası, London Stock Exchange Group, MSCI ve Dünya Bankası yer alıyor.

CDAP, temel olarak  kripto paraların gün geçtikçe daha çok benimsenmesiyle ilgili fırsatlar ve riskler hakkında kanıta dayalı kamusal diyaloglar sağlamayı amaçlıyor.

Duyuruya göre program kriptonun çevresel etkileri, altyapısı ve stablecoin’ler, dijital merkez bankası para birimleri (CBDC) ve kripto paralar dahil dijital varlıklar olmak üzere üç ana alana odaklanacak. Ayrıca küresel Bitcoin ( BTC ) madenciliği hash oranı dağılım yüzdesini sağlamak için ülkeler arasında yaygın olarak başvurulan bir endeks olan Cambridge Bitcoin Elektrik Tüketim Endeksi (CBECI) dahil olmak üzere CCAF’in kripto endüstrisindeki geçmiş mevcut çalışmalarını temel alacak.

CCAF’ın diğer kripto araştırma geliştirmeleri arasında ekosistem eğilimlerini ele almak, düzenleme ve politika tartışmalarını bilgilendirmek ve diğer konular için tasarlanan “Global Cryptoasset Benchmarking Studyserisi yer alıyor.

CCAF yönetici direktörü Bryan Zhang konu ile ilgili yaptığı açıklamada;

Bugün başlattığımız Cambridge Dijital Varlıklar Programı, sektörde ortaya çıkan daha fazla netlik ihtiyacını kamu ve özel sektör paydaşlarını içeren ortak araştırmalar yoluyla veriye dayalı bir şekilde sağlayarak karşılamayı amaçlıyor.

ifadelerinde bulundu.

Ayrıca CCAF dijital varlıkları lideri Michel Rauchs’a göre CDAP, dijital varlık endüstrisi hakkında karar veren kişilere ihtiyaç duydukları nesnel analiz ve deneysel bulguları sağlayacak.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!