Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Güney Kore Kripto Piyasası, 2021 Yılında Yaklaşık 46 Milyar Dolara Ulaştı

Güney Kore’nin mali düzenleme kurumu Finansal Hizmet Komisyonu tarafından yapılan araştırmaya göre ülkenin kripto para piyasası, 2021’in sonunda yaklaşık 46 milyar dolara ulaştı.

Kripto paralara regülasyon uygulayan ülkelerin başında gelen Güney Kore, 2021 yılı boyunca yatırımcılara uyarılarda bulundu. Bu uyarılara rağmen 2021 yılında Güney Kore’nin kripto para piyasası değeri en yüksek seviyesine ulaştı.

Finansal Hizmet Komisyonu (FSC), ülkede varlık gösteren 24 lisanslı kripto para borsasının işlem verilerini analiz etti. Analiz sonucunda Kore’deki kripto para borsalarında günlük 9.4 milyar dolar işlem gerçekleştirildiğini tespit etti.  24 kripto para borsasının karı ise 2.8 milyar dolara ulaştı. FSC Ayrıca 9 kripto para borsası 2021 yılında zarar ettiğini bildirdi.

En çok işlem Upbit, Bithumb, Coinone ve Korbit’ten yapılırken işlemlerin %95’i Güney Kore’nin itibari para birimi won üzerinden gerçekleşti.

Araştırmada 15.3 milyon kripto para borsası kullanıcısı olduğunu ve bunların sadece 5.5 milyonunun 2021’de katıldığı tespit edildi. 2021 yılında kayıt olan 5.5 milyon kullanıcının yaklaşık 3.1 milyonu kripto para birimlerine sahipken bunların %15’inin 8.500 dolar üzerinde yatırımı bulunuyor.

Güney Kore yaptığı regülasyonlarla, küçük ve orta kripto para borsalarının çoğunu ülke dışına çıkarttı. Ülke içinde kalanların çoğu ise sert yasalara uymak zorunda kaldı.

Güney Koreli regülatörlerinin 2021 yılında çıkarmayı planladığı kripto para vergi yasasının, net düzenlemelerin olmaması nedeniyle bu yıla ertelendiği bildirildi. Son zamanlarda sık sık NFT’lerle ilgili açıklama yapan Kore regülatörlerinin NFT’ler üzerinde vergi alınması teklifi sunarak bu alanda regülasyon yapan ilk ülke olabileceği düşünülüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!