Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

JPMorgan, Blockchain Firması TRM Labs’e Yatırım Yaptı

Dünyanın en büyük bankalarından ABD’li JPMorgan Chase, blockchain firması TRM Labs’e açıklanmayan miktarda yatırım yaptı.

Bankacılık devi her zaman kripto para piyasasını benimsememişti. Şirket CEO’su Jamie Dimon, bitcoin’in değersiz olduğunu kripto paraların geleneksel itibari paralar veya altınla karşılaştırılamayacağını söyleyerek en büyük kripto para eleştirmenleri arasında yer alıyor.

Şirket, bu sözlerin aksine 2021 yılında kripto para piyasasına girmeye başladı. 2021 yılının yaz aylarında varlıklarını yönettiği müşterilerinin fonlarına kripto para olanağı sunmuştu.

28 Şubat tarihindeki bir basın bültenine göre, JPMorgan, blockchain tabanlı analiz ve güvenlik firması TRM Labs’e yatırım yaptı. Kaliforniya merkezli TRM Labs, şirketlerin kripto ile ilgili dolandırıcılık ve mali suçları üzerine araştırma yaparak şirket güvenliğine katkıda bulunuyor.

TRM Labs kurucu ortağı ve CEO’su Esteban Castano, JPMorgan’ın kendilerine yaptığı yatırımın kripto para piyasası için çok önemli olduğunu söyleyerek “Herkes için daha güvenli kripto ekonomisi sağlamak için çalışıyoruz. Bu fırsat geldiği için heyecan duyuyoruz.” dedi.

Metaverse’ün gelecekte 1 trilyon dolarlık bir piyasa değerine ulaşabileceğini düşünen bankacılık devi JPMorgan, Decentraland metaverse’ünde Onyx adlı bir “lounge” açmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!