Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

FC Barcelona, Kulübe Ait Bir Token ve NFT Piyasaya Sürmeye Hazırlanıyor

Dünyanın en büyük futbol kulüplerinden Katalan ekibi Barcelona, kulübe ait bir token ve NFT piyasaya sürmeye hazırlanıyor.

Dünyaca ünlü spor kanalı ESPN’in haberine göre bu hafta Katalan kentinde düzenlenen “Mobil Dünya Kongresi”nin açılış konuşmasında konuşan Barcelona Başkanı Juan Laporte, kulübün yakın gelecekte bir dizi non-fungible token (NFT) piyasaya süreceğini ve kripto para piyasasına girmek için çalıştıklarını söyledi.

Barca’nın kendi metaverse evrenini geliştirdiğini ve kendi dijital para birimlerini de kurum içinde geliştirmeye odaklanmak istedikleri için çok sayıda kripto para şirketinin ortaklık teklifini geri çevirdiklerini dile getiren Laporta;

Kendi kripto para birimimizi oluşturmak istiyoruz ve bunu kendimiz yapmalıyız. Farklıyız çünkü spor endüstrisi aracılığıyla üretebileceklerimiz ile finansal olarak hayatta kalıyoruz. Arkamızda büyük şirketler veya hissedarlar yok. Bu da bizi yaratıcı, yenilikçi, cesur olmaya ve spor endüstrisini çevreleyen birçok alanda bir adım önde olmaya zorluyor.

açıklamalarında bulundu.

Laporte, Barca’nın ilk NFT serisini “kulübün finansmanına yardımcı olacak” bir projenin parçası olarak yakında piyasaya sürmeyi umduklarını da sözlerine ekledi

Dünyanın dört bir yanındaki hayranlarımızla paylaşabileceğimiz bir şey sunacağız. Daha fazla açıklama yapabilirim ama dikkatli olamam gerekiyor çünkü hala gizliliğini koruyan bir proje. Yeni medyayı kullanan modern bir kulübüz. Oyuncular ne üzerinde çalıştığımızı biliyorlar. Sözleşmelerinde NFT dünyası ve metaverse ile ilgili maddeler var.

Henüz Barcelona’nın kripto para biriminin bir taraftar token olarak mı yoksa biletler ve mallar için bir ödeme aracı olarak mı kullanılacağı bilinmiyor.

Büyük futbol kulüplerinin çoğunun aksine taraftarlar tarafından yönetilen Barcelona’nın yönetimi, hissedarlardan ziyade 160.000 üye etrafında inşa edilmiştir. Forbes’e göre 2021 yılında dünyanın en değerli futbol kulübü oldu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!