Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Nvidia’nın Ethereum Madencilerine Getirdiği Kısıtlama Böyle Aşılıyor

Çip üreticisi Nvidia’dan 1TB’lik veri çaldığını iddia eden LAPSUS$ adlı hacker örgütü, şirketin Ethereum (ETH) madencilerine getirdiği kısıtlamayı aşmanın da bir yolunu bulduğunu öne sürüyor.

Nvidia, ürettiği yeni ekran kartlarında herhangi bir arz problemi yaşanmaması için bu kartların kripto para madenciliği için kullanılmasını kısıtlayan bir önlem almıştır.

LAPSUS$ olarak bilinen örgüt, Nvidia’dan çaldığı bilgilere dayanarak bu kısıtlamayı devre dışı bırakmaya yarayan bir yazılım bulduğunu öne sürdü ve bu yazılımı satışa çıkardı.

Örgütün Telegram üzerinden yaptığı açıklamada, “Hem madencilik hem de gaming camiasına yardım etmek istedik. Nvidia’nın GeoForce RTX 30-serisinde bir güncellemeye gidip, [madencilik] kısıtlamasını kaldırmasını talep ediyoruz.” dendi.

Nvidia tarafından basınla paylaşılan açıklamada, şirkete 23 Şubat tarihinde bir siber saldırı düzenlendiği, şirketin bu saldırı sonrasında bazı ek güvenlik önlemleri aldığı belirtildi.

Konu hakkında konuşan bir Nvidia sözcüsü, “[Saldırganların], sistemimizde yer alan bazı çalışan bilgileriyle Nvidia’ya ait bazı bilgileri ele geçirdiğini ve bunları internette sızdırmaya başladığını biliyoruz.” dedi.

Nvidia, şu aşamada yapılan saldırının etkilerini incelemeye devam ediyor.

Nvidia, ekran kartlarına getirdiği madencilik kısıtlamasının ardından sadece madencilere yönelik bazı madencilik çipleri üretmeye başlamıştı. Şirket bu çiplerden 2021’in üçüncü çeyreğinde 105 milyon; dördüncü çeyreğinde 24 milyon dolar gelir elde etti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!