Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Electric Capital, İki Yeni Kripto Fonu İçin 1 Milyar Dolar Topladı

Electric Capital; kripto para ağlarının, Web3 protokollerinin ve blockchain üstünde çalışan işletmelerin gelişimine katkıda bulunmak için 1 milyar dolarlık fon topladı.

Ağustos 2020’de 110 milyon dolarlık fon toplayan Electric Capital, topladığı yeni milyar dolarlık fonla birlikte kripto para sektöründe faaliyet gösteren en büyük girişim sermayesi şirketlerinden biri haline geldi.

Şirket, bu fonun 400 milyon dolarlık kısmını kripto odaklı bir girişim fonu; 600 milyon dolarlık kısmını ise yeni bir token fonu kurmak için kullanacak.

Electric Capital tarafından yapılan açıklamaya göre bu fonlar, non-fungible token (NFT) ve decentralized autonomous organization (DAO) teknolojilerini kullanan platformlara; Web3 teknolojileri için merkeziyetsiz altyapı sağlayan projelere, merkeziyetsiz finans (DeFi) projelerine ve yine Web3 teknolojilerini daha erişebilir kılan projelere yatırım yapacak.

Electric Capital’ın kurucu ortaklarından Avichal Garg, kurdukları iki yeni fonla ilgili olarak, şirket olarak özellikle merkeziyetsiz yönetim, token ekonomisi, dağıtık sistemler gibi alanlarda uzmanlaştıklarını ve Web3 şirketlerini bu alanlarda destekleyebileceklerini belirtti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!